Gå til indhold
Liv på Langeland - mød langelænderne

Foto:Liv på Langeland

Liv på Langeland

På Langeland er der plads til at være den, du er ~ sammen med alle os andre.
Det er dén kombination af fællesskab og frihed, der gør Langeland til noget helt specielt. For selvom øen er smal, er her tårnhøjt til himlen og masser af albuerum.

Liv på Langeland er portrætter af Langelændere, et initiativ startet af en gruppe barfodsjournalister tilknyttet Nordlangeland Lokalråd. Vi er frivillige med forskellig baggrund, som er drevet af at fortælle om de mange forskellige mennesker,  der bor på vores skønne sydhavsø. Gennem interviews  og billeder af de mennesker som bor her, vil vi vise mangfoldigheden på øen.

Er du interesseret i at skrive eller fotografere, hører vi meget gerne fra dig – så vi kommer hele øen rundt. Kontakt LivpaaLangeland@gmail.com

"Da vi rykkede til Langeland fra Ringsted, var børnene ved at flytte hjemmefra. Her flyttede de nærmest ind igen, fordi de har været her så meget." Bev

Tilflytterhistorier

Fyns Amts Avis har bragt flere artikler om livet på Langeland.

Electra i sin stue på Langeland
Foto: Katrine Becher Damkjær, faa.dk

I København kendte jeg ikke engang min nabo

For lidt over fem år siden flyttede Electra Lullu Frost fra København til Langeland. For selvom hovedstaden er attraktiv, har Langeland noget, som Electra aldrig fandt i København - ro, gode naboer og billig husleje. I en lille by syd for Rudkøbing har hun fundet opskriften på det frie liv - et liv, hvor tid og oplevelser står højere på listen, end det at tjene penge. Her har hun skabt et hjem, der er helt hendes eget.

Læs hele artiklen om Electra på faa.dk (kræver abonnement)

Bruce og Bev flyttede til Langeland for at omdanne historisk mølle til fremtidens mødested

Tilbage i 2020 købte Bruce Campbell og Bev Sithole Lindelse Mølle, og de har lige siden - i tæt samarbejde med det lokale møllelav - kæmpet for at puste nyt liv i den historiske mølle. Ambitionerne er høje hos mølleejerne - og humøret ligeså.
"Da vi rykkede til Langeland fra Ringsted, var børnene ved at flytte hjemmefra. Her flyttede de nærmest ind igen, fordi de har været her så meget. Det var en uventet, men dejlig drejning, siger Bev og fortæller, at børnene sjældent kommer til øen alene.

Læs hele artiklen om Bruce og Bev på faa.dk (kræver abonnement)

Simone og Morten Petersen Spangsvig
Foto: Rebecca Rønnest Storgaard Madsen, faa.dk

Friheden kommer kun, når man også kan tage det ansvar, der skal til

Parret Simone og Morten Petersen Spangsvig bor til dagligt i Rudkøbing. Her arbejder de primært inden for husets fire vægge, hvor de driver designvirksomheden Petersen Spangsvig. De fortæller, at de har svært ved at forestille sig et 8-16-job, og det er på trods af, at deres arbejdsuger ofte er dobbelt så lange som de almindelige 37 timer. Forskellen er, at de kan arbejde, hvor og hvornår de vil.

Læs hele artiklen om Simone og Morten på faa.dk (kræver abonnement)

Erik stoppede som folkeskolelærer for at starte gårdbutik

Da Erik Arnhardt flyttede teltpælene fra Sjælland til Langeland i 1979, var planen, at han skulle arbejde på øen nogle år, inden han skulle finde et nyt job et andet sted i landet. Men i februar 1998 startede han sin egen gårdbutik i Tranekær, som i 2023 kunne fejre 25 års jubilæum.

Læs hele artiklen om Erik på faa.dk

Kristine sagde op og ændrede kurs: Nu vil hun have flere til at droppe ræset

Hver vinter tager Kristine Karlshøj og hendes mand på en længere vandretur for at opsøge lyset og roen i naturen, men det var først under coronakrisen, hun for alvor fik øje på mulighederne for at udnytte effekterne i arbejdslivet også. Siden har hun arbejdet med vandrecoaching, og netop nu er hun i gang med en bog om gevinsterne ved at bruge naturen mere i sit arbejdsliv i stedet for blot at skrue tempoet op.

Læs hele artiklen om Kristine på faa.dk

Del dine langelandske øjeblikke: