Mød Langelænderne, Liv på Langeland

Mød langelænderne: Anni, Lohals

Foto: Liv på Langeland

Det har været vigtigt at have fagligheden med, og så kan alt jo lade sig gøre på Langeland.

Anni: Det har været vigtigt at have fagligheden med, og så kan alt jo lade sig gøre på Langeland.

Det var sidste skoledag – på seminariet – og vi skulle jo have noget snaps og sådan noget. Så stod en af pigerne fra klassen med en sød fyr. Og så gik jeg hen og tog ham i hånden. Og det var så det. Jeg var jo fra studenter-linjen og han fra almen-linjen, så det er mig der er den kloge. Men det var kærlighed ved første blik.  

Vi boede i Holbæk først, men derefter rejste vi rundt i landet for at finde et sted vi gerne ville bo. Vi landede på Nordlangeland og blev begge ansat på skolen i Snøde. Vi sejlede jo meget, så det var helt perfekt for os. 

Møde Langelænderne - Anni, Liv på Langeland
Foto: Liv på Langeland

Jeg har altid først og fremmest skrevet historier, men jeg har også lavet meget musik og tegnet og malet. Jeg har altid haft en stor fantasi. Jeg tegner, maler og skriver stadig meget. Jeg maler og tegner altid på et eller andet, f.eks. hvis jeg sidder og venter et sted. Min kunst har været udstillet flere steder og jeg har solgt bøger og kunst fra havnen i Lohals de seneste år.

På Snøde Skole arbejdede jeg meget med sprog og kreative fag. Jeg skrev nogle musicals til skolen, da vi hvert år opførte stykker med eleverne.

Møde Langelænderne
Foto: Liv på Langeland

Der var jo altid minus på kommunebudgettet, så i 1990'erne skrev jeg teaterstykker, som blev opført ved Tranekær Slot for at trække nogle penge ind til området. Stykkerne tog afsæt i Ahlefeldt-familiens historie med amatørskuespillere fra hele Langeland. Det var jo så smukt at opføre det med slottet i baggrunden. Der blev nok spillet 10 til 12 forestillinger hvert år vi var i gang.

Det har været vigtigt at have fagligheden med, og så kan alt jo lade sig gøre på Langeland. Jeg har altid været så heldig at jeg har haft medvind i det jeg foretog mig. Ja, på et tidspunkt endte jeg jo så også som viceborgmester i den tidligere Tranekær Kommune. 

Ideerne holder jo aldrig op; hvis man er kunstner, så er man altid kunstner.

Tilflytterservice

Hør mere om ø-livet fra en af de lokale:

Tilflytterservice Nordlangeland 60 55 59 53.
Tilflytterservice Strynø (se telefonnumre nederst på linket)

Møde Langelænderne
Foto: Liv på Langeland