Langeland
Vilde heste løber gennem et vandhul på Sydlangeland

Langelands Vilde Heste

Flere steder på Langeland plejes naturen af kvæg og vildheste der lever under åben himmel hele året. Det betyder, at dyrene ikke fodres og aldrig kommer på stald, men i stedet lever vildt på arealet og af det, de selv finder i naturen.

Tre vilde heste på Sydlangeland

Undersøgelser viser, at exmoor ponyen er den race, der genetisk ligger tættest på de oprindelige vildheste i Danmark. En exmoor pony er ca. 130 cm høj, med en bred krop og muskuløse sorte ben.

Snedækket mark med vilde heste

Pelsen er brunlig og vin­terpelsen består både af uldhår og dækhår. Faktisk er vinterpelsen så tyk, at der kan ligge sne på po­nyens ryg uden at det smelter.

Vilde heste græsser ved Gulstav Mose

De Vilde Heste

To vilde heste på Sydlangeland

Med vildgræsning skabes et grundlag for vild natur med stor biodiversitet som bringer processer og dynamikker tilbage i naturen. Dyrene bidrager til udviklingen af et landskab med græsland, kær, vådområder, lysåbne skove og krat.

Heste græsser på marken ved Skovsgaard Gods

I Danmark er der fundet knogler fra vilde heste, som er op til 11.500 år gamle, dengang var hestene et attraktivt bytte for jægere. Vildhestene regnes egentlig for steppedyr, men i Danmark har de også levet i den danske urskov. Det menes, at de sidste af Europas vilde heste forsvandt omkring 1870.

Knæg på eng ved Skovsgaard Gods

Muh!