Gå til indhold

Langelands Vilde Heste

Foto: Jonas Legarth

Flere steder på Langeland plejes naturen af kvæg og heste der lever under åben himmel hele året. Det betyder, at dyrene primært lever af det de selv finder i naturen og aldrig kommer på stald, men i stedet lever vildt på arealet.

Foto:Jonas Legarth

Undersøgelser viser, at exmoor ponyen er den race, der genetisk ligger tættest på de oprindelige vildheste i Danmark. En exmoor pony er ca. 130 cm høj, med en bred krop og muskuløse sorte ben.

Foto:John Rasmussen

Pelsen er brunlig og vin­terpelsen består både af uldhår og dækhår. Faktisk er vinterpelsen så tyk, at der kan ligge sne på po­nyens ryg uden at det smelter.

Med vildgræsning skabes et grundlag for vild natur med stor biodiversitet som bringer processer og dynamikker tilbage i naturen. Dyrene bidrager til udviklingen af et landskab med græsland, kær, vådområder, lysåbne skove og krat.

I Danmark er der fundet knogler fra vilde heste, som er op til 11.500 år gamle, dengang var hestene et attraktivt bytte for jægere. Vildhestene regnes egentlig for steppedyr, men i Danmark har de også levet i den danske urskov. Det menes, at de sidste af Europas vilde heste forsvandt omkring 1870.

Muh!

Foto: VisitLangeland - Edit Aske Wiil

Del dine langelandske øjeblikke: