Langelands Vilde Heste

Foto: Jonas Legarth

Flere steder på Langeland plejes naturen af kvæg og heste der lever under åben himmel hele året. Det betyder, at dyrene primært lever af det de selv finder i naturen og aldrig kommer på stald, men i stedet lever vildt på arealet.

Foto:Jonas Legarth

Undersøgelser viser, at exmoor ponyen er den race, der genetisk ligger tættest på de oprindelige vildheste i Danmark. En exmoor pony er ca. 130 cm høj, med en bred krop og muskuløse sorte ben.

Foto:John Rasmussen

Pelsen er brunlig og vin­terpelsen består både af uldhår og dækhår. Faktisk er vinterpelsen så tyk, at der kan ligge sne på po­nyens ryg uden at det smelter.

Med vildgræsning skabes et grundlag for vild natur med stor biodiversitet som bringer processer og dynamikker tilbage i naturen. Dyrene bidrager til udviklingen af et landskab med græsland, kær, vådområder, lysåbne skove og krat.

I Danmark er der fundet knogler fra vilde heste, som er op til 11.500 år gamle, dengang var hestene et attraktivt bytte for jægere. Vildhestene regnes egentlig for steppedyr, men i Danmark har de også levet i den danske urskov. Det menes, at de sidste af Europas vilde heste forsvandt omkring 1870.

Muh!

Foto: VisitLangeland - Edit Aske Wiil

Vi har også andre dyr at byde på..

Færdes du på øen ved solopgang og solnedgang, skal du næsten være uheldig ikke at se dådyr eller rådyr. Flere arealer afgræsses af imponerende højlandskvæg. Her er et fugleliv udover det sædvanlige og så har vi en bestand af de sjældne sorte egern.