Langeland
Højlandskvæg ved vandhul

Flyt til Langeland: Natur & Fritid

Langeland og Strynø er kendetegnet ved fantastisk mange ildsjæle og frivillige, som lægger en uvurderlig indsats i en masse inspirerende fællesskaber.

Kunstparken ved Tranekær Slot

Langelands kultur er mangfoldig.
Der findes således alt fra eksklusive klassiske koncerter til lokalbaserede og -producerede tilbud. Kulturen på Langeland findes også i foreningerne og i de små lokalsamfund, hvor ildsjæle, udøvende kunstnere og frivillige arbejder sammen for at lade sig inspirere og være kulturskabere og -bærere.

Kulturen har også centrum i øens museer, bibliotek, frivillighuset og biografen samt i det rige idrætsliv.

Vand, bakker og vild natur på Langeland

Naturen på Langeland og Strynø
Det siges at Adam Oehlenschläger fik sin inspiration til nationalsangen ved Stengade Stand – og der findes da heller ikke mange steder i Danmark der er yndigere end her på Langeland, hvor bøgen vitterligt spejler sig i bølgen blå.

Vores varierede landskab indbyder til gåture året rundt. Her er skov, åbne marker, hatbakker, mose, nor, strand og kyst så lagt øjet rækker. Vores område er et eldorado for ornitologer og fugleinteresserede.

Læs mere hos Danmarks Naturfredningsforening Langeland 

Dart, modeljernbane, badminton eller trompet?

Et generelt træk ved kulturlivet på Langeland er en imponerende vilje til selv at skabe og opbygge i fællesskab.

Vi har så mange fritidstilbud og foreninger, at vi ikke kan vise dem alle her.
Men vi har indsat nogle eksempler til inspiration.

Tal med din ambassadør i lokalområdet, forhør dig hos købmanden eller spørg din nabo.

Undervisning i aftenskolen
Aftenskole

Yoga eller dans, madlavning eller akvarelmaling, spansk eller engelskundervisning? Læs mere om mulighederne for aftenskole på Langeland hos LOF Langeland og AOF Rudkøbing.

På Strynø har foreningen Netop arrangementer med almene, bæredygtige, økonomiske, sociale, kulturelle og håndværksmæssige emner. Nogle aktiviteter er henlagt til weekender, så også personer fra Langeland har mulighed for at deltage.

 

Bygningen på Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing
Frivilligcenter Langeland

Er du interesseret i frivilligt socialt arbejde? Så kan Frivilligcenter Langeland hjælpe dig med at finde netop den eller de foreninger, som passer til dig – enten som frivillig eller deltager.

Her er fotoværksted, madklub, gå-hold, fællessang, datastue, gå-hold om mange flere spændende aktiviteter.

Mand går gennem mark
Velkommen i fællesskabet

Landsbyklyngen ”Vi samler enderne” samler de frivillige kræfter og gode foreninger i lokalområderne. Du kan eksempelvis gå med stivennerne på tur eller blive bedre til billedbehandling i Datastuen.

Se kalenderen Det sker på Langeland for kommende arrangementer.

Langelandsrevyen 2017
Langelandsrevyen

Alle medlemmerne i Langelandsrevyen laver et kæmpe frivilligt arbejde, for at revyen hvert år bliver klar. Her er det frivillige der instruerer, laver koreografi, skriver tekster, bygger kulisser, styrer lyd og lys, tegner plakater, syr kostumer og hjælper til på og bag scenen.

En keramiker er ved at lave en krus
Kunstner-ø

Langeland har i forhold til øens størrelse et meget stort antal udøvende kunstnere og kunsthåndværkere. De bidrager i den grad til øens kulturelle tilbud og image som en kunstner-ø.
Mange af kunstnerne er samlet i foreninger; eksempelvis Kunstnernes åbne Døre, vennerne af TICKON i Tranekær og kunstudstillingerne på Bagenkop Havn.

Sommerkoncert på Bagenkop Havn
Musik

Vi er nok mest kendt for vores årlige festival, men her er også mange andre musikalske tilbud. Flere af øens kirker og havne inviterer til koncerter i høj kvalitet. Langeland har desuden sin egen jazzklub og brassband.

surf
SHORES

SHORES Langeland videreudvikler de mange spots for vandaktiviteter der er ved kysten på Langeland og Strynø. 
Rudkøbing findes både roklub og sejlklub. Eller måske er SUP og kajak noget for dig?

I vores Dykkerklub kan du komme tæt på gamle vrag, tage på undervandsjagt eller blot nyde naturen under vandet.

Vores kyster er også et sandt eldorado for lystfiskere. Som lystfisker kan du f.eks. blive medlem af foreningen Sportsfiskeren Langeland.

I havnebyen Bagenkop findes også foreninger for både SUP og vinterbadere.

Børn spiller indendørs fodbold
En aktiv fritid

Oplev det stærke fællesskab og sammenholde i vores idrætsforeninger, der bla. tilbyder løb og cykling, golf, ridning og dans.

I Rudkøbing findes udover boldklubben også gymnastik, håndbold, krolf, tennis, floorball og badminton samt et center for body og motion.
På østkysten kan Longelse sportsforening tilbyde fodbold, badminton, petanque og banko.

På Nordlangeland kan du i Bøstrup gå til svømning, badminton, dans, gymnastik og hundetræning. I Snøde findes bowling, fitness, yoga, pilates og meget mere.

På Sydlangeland er et rigt foreningsliv i Bagenkop med bla. familie fitness, boldspil og petanque. I Humble er badminton, fodbold, gymnastik, håndbold og fitness.

Påske
Langelandsfortet

Koldkrigsmuseet på Sydlangeland er drevet af frivillige der blandt andet afholder børnedage, Sankt Hans samt diverse andre arrangementer. Som frivillig kan du også hjælpe med renovering af fortets remedier, kanoner, skibe, ubåd med mere.

Siden er under opbygning

Du kan læse mere om vores mange fritidsaktiviteter i Foreningsvejviseren for Langeland, Strynø og Siø.