Højlandskvæg ved vandhul

Flyt til Langeland: Natur & Fritid

Foto: Jonas Legarth

Langeland og Strynø er kendetegnet ved fantastisk mange ildsjæle og frivillige, som lægger en uvurderlig indsats i en masse inspirerende fællesskaber.

Foto:VisitLangeland

Langelands kultur er mangfoldig.
Der findes således alt fra eksklusive klassiske koncerter til lokalbaserede og -producerede tilbud. Kulturen på Langeland findes også i foreningerne og i de små lokalsamfund, hvor ildsjæle, udøvende kunstnere og frivillige arbejder sammen for at lade sig inspirere og være kulturskabere og -bærere.

Kulturen har også centrum i øens museer, bibliotek, frivillighuset og biografen samt i det rige idrætsliv.

Foto:Jonas Legarth

Naturen på Langeland og Strynø
Det siges at Adam Oehlenschläger fik sin inspiration til nationalsangen ved Stengade Strand – og der findes da heller ikke mange steder i Danmark der er yndigere end her på Langeland, hvor bøgen vitterligt spejler sig i bølgen blå.

Vores varierede landskab indbyder til gåture året rundt. Her er skov, åbne marker, hatbakker, mose, nor, strand og kyst så lagt øjet rækker. Vores område er et eldorado for ornitologer og fugleinteresserede.

Læs mere hos Danmarks Naturfredningsforening Langeland 

Dart, modeljernbane, badminton eller trompet?

Et generelt træk ved kulturlivet på Langeland er en imponerende vilje til selv at skabe og opbygge i fællesskab.

Vi har så mange fritidstilbud og foreninger, at vi ikke kan vise dem alle her.
Men vi har indsat nogle eksempler til inspiration.

Tal med din ambassadør i lokalområdet, forhør dig hos købmanden eller spørg din nabo.

Undervisning i aftenskolen
Knud Erik Christensen, Colourbox

Aftenskole

Yoga eller dans, madlavning eller akvarelmaling, spansk eller engelskundervisning? Læs mere om mulighederne for aftenskole på Langeland hos LOF Langeland og AOF Rudkøbing.

På Strynø har foreningen Netop arrangementer med almene, bæredygtige, økonomiske, sociale, kulturelle og håndværksmæssige emner. Nogle aktiviteter er henlagt til weekender, så også personer fra Langeland har mulighed for at deltage.

 

Bygningen på Fredensvej 1, 5900 Rudkøbing
Frivilligcenter Langeland

Frivilligcenter Langeland

Er du interesseret i frivilligt socialt arbejde? Så kan Frivilligcenter Langeland hjælpe dig med at finde netop den eller de foreninger, som passer til dig – enten som frivillig eller deltager.

Her er fotoværksted, madklub, gå-hold, fællessang, datastue, gå-hold om mange flere spændende aktiviteter.

Mand går gennem mark
Landsbyklyngen Langeland og Strynø

Velkommen i fællesskabet

Landsbyklyngen ”Vi samler enderne” samler de frivillige kræfter og gode foreninger i lokalområderne. Du kan eksempelvis gå med stivennerne på tur eller blive bedre til billedbehandling i Datastuen.

Se kalenderen Det sker på Langeland for kommende arrangementer.

Langelandsrevyen 2017
Langelandsrevyen

Langelandsrevyen

Alle medlemmerne i Langelandsrevyen laver et kæmpe frivilligt arbejde, for at revyen hvert år bliver klar. Her er det frivillige der instruerer, laver koreografi, skriver tekster, bygger kulisser, styrer lyd og lys, tegner plakater, syr kostumer og hjælper til på og bag scenen.

En keramiker er ved at lave en krus
Mette Johnsen

Kunstner-ø

Langeland har i forhold til øens størrelse et meget stort antal udøvende kunstnere og kunsthåndværkere. De bidrager i den grad til øens kulturelle tilbud og image som en kunstner-ø.
Mange af kunstnerne er samlet i foreninger; eksempelvis Kunstnernes åbne Døre, vennerne af TICKON i Tranekær og kunstudstillingerne på Bagenkop Havn.

Sommerkoncert på Bagenkop Havn
VisitLangeland

Musik

Vi er nok mest kendt for vores årlige festival, men her er også mange andre musikalske tilbud. Flere af øens kirker og havne inviterer til koncerter i høj kvalitet. Langeland har desuden sin egen jazzklub og brassband.

surf
Shores Langeland

SHORES

SHORES Langeland videreudvikler de mange spots for vandaktiviteter der er ved kysten på Langeland og Strynø. 
I Rudkøbing findes både roklub og sejlklub. Eller måske er SUP og kajak noget for dig?

I vores Dykkerklub kan du komme tæt på gamle vrag, tage på undervandsjagt eller blot nyde naturen under vandet.

Vores kyster er også et sandt eldorado for lystfiskere. Som lystfisker kan du f.eks. blive medlem af foreningen Sportsfiskeren Langeland.

I havnebyen Bagenkop findes også foreninger for både SUP og vinterbadere.

Børn spiller indendørs fodbold
Sergey Novikov, Colourbox

En aktiv fritid

Oplev det stærke fællesskab og sammenholde i vores idrætsforeninger, der bla. tilbyder løb og cykling, golf, ridning og dans.

I Rudkøbing findes udover boldklubben også gymnastik, håndbold, krolf, tennis, floorball og badminton samt et center for body og motion og et center for fysioterapi, træning og sundhed.
På østkysten kan Longelse sportsforening tilbyde fodbold, badminton, petanque og banko.

På Nordlangeland kan du i Bøstrup gå til svømning, badminton, dans, gymnastik og hundetræning. I Snøde findes bowling, fitness, yoga, pilates og meget mere.

På Sydlangeland er et rigt foreningsliv i Bagenkop med bla. familie fitness, boldspil og petanque. I Humble er badminton, fodbold, gymnastik, håndbold og fitness.

Påske
Langelandsfortet

Langelandsfortet

Koldkrigsmuseet på Sydlangeland er drevet af frivillige der blandt andet afholder børnedage, Sankt Hans samt diverse andre arrangementer. Som frivillig kan du også hjælpe med renovering af fortets remedier, kanoner, skibe, ubåd med mere.

Handicapvenligt Bibliotek
TEL

Bibliotek og bogbil

På Langeland Bibliotek i Rudkøbing kan du få inspiration til din næste læseoplevelse. Biblioteket har også en stor afdeling for børn og unge. Der afholdes hele året en lang række spændende foredrag og andre aktiviteter.
Bogbilen besøger Bagenkop, Lohals, Humble, Lindelse, Snøde, Strynø, Tranekær og Tullebølle.

Se arrangementer, åbningstider og køreplan for bogbilen på Langeland Biblioteks hjemmeside.

Læs mere

Du kan læse mere om vores mange fritidsaktiviteter i Foreningsvejviseren for Langeland, Strynø og Siø.