Tranekær med charmerende snoede veje, gamle bindingsværkshuse og gadekær

Få flere kvadratmeter for pengene

Foto: VisitLangeland

Drømmer du også om ø-liv? Det forstår vi godt!

På Langeland og Strynø kan du skabe det liv, der passer dig. Her er højt til loftet, fred og ro, masser af skøn natur og vores kystlinje på 142 km indbyder til aktiviteter året rundt – lige fra lystfiskeri og gåture til kajak og windsurfing. Du er aldrig mere end 5 km fra kysten uanset hvor i kommunen du befinder dig.

Figuren viser samlet antal tilflytninger i Langeland Kommune 2013-2023

Foto:VisitLangeland

Flere og flere flytter til Langeland
I 2022 flyttede i alt 695 til Langeland Kommune, samtidig med at 645 fraflyttede. Dermed havde kommunen for første gang i 5 år en positiv nettotilflytning på 50 personen.

Et vækst i befolkningstallet på 0,41% er særligt positivt set i lyset af, at flere sammenlignelige kommuner havde tilbagegang i 2022.

Drømmer du også om et fredfyldt ø-liv? Så har vi også plads til dig.

Rødt bindingsværkshus på grusvej

Foto:Colourbox

Her kører hamsterhjulet langsommere
Nogle tilflyttere er opvokset på vores skønne øer og vender tilbage for selv at bygge rede. Andre har besøgt os på en ferie eller på Langelands Festival og har forelsket sig i vores skønne natur, de mange muligheder og de billige huspriser.

Fælles for mange tilflyttere er drømmen om det gode, rolige og trygge liv tæt på naturen og med tid til familie og venner.

Huse i Bagenkop på Sydlangeland

Foto: John Widebæk Hertz, Colourbox

Deltidslangelænder
I Langeland Kommune findes helårsboliger både med og uden bopælspligt - læs mere om områder på Langeland og Strynø med bopælspligt.

Deltidslangelændere spiller en stor og vigtig rolle i vores samfund. De kommer her - som navnet antyder - på deltid, og bidrager dermed til liv og vækst i vores lokalsamfund. Heldigvis vælger mange på et tidspunkt at bosætte sig permanent og blive øboer på fuldtid.

Grafen viser kvadratmeterpriser i danske regioner og Langeland Kommune

Foto:VisitLangeland

Blandt landets laveste kvadratmeterpriser
Langeland Kommune har en gennemsnitlig kvadratmeterpris for handlende parcel- og rækkehuse på 5.631 kr. (fjerde kvartal 2022). Det er under både regions- og landsgennemsnittet.

Udvalgte nabokommuner:
Svendborg: 11.691 kr.
Odense: 16.583 kr.
Faaborg-Midtfyn: 8.127 kr.
Ærø: 5.968 kr.

Lokalsamfund

Lokalsamfundene er en af vores styrker: Lan­geland og Strynø er et relativt stort geografisk samfund med mange små attraktive og aktive lokalsamfund, der arbejder sammen om at skabe nærhed, tryghed, menneskelig tilstede­værelse og rummelighed.