Langeland
Tranekær med charmerende snoede veje, gamle bindingsværkshuse og gadekær

Få flere kvadratmeter for pengene

Drømmer du også om ø-liv? Det forstår vi godt!

På Langeland og Strynø kan du skabe det liv, der passer dig. Her er højt til loftet, fred og ro, masser af skøn natur og vores kystlinje på 142 km indbyder til aktiviteter året rundt – lige fra lystfiskeri og gåture til kajak og windsurfing. Du er aldrig mere end 5 km fra kysten uanset hvor i kommunen du befinder dig.

Figuren viser samlet antal tilflytninger i Langeland Kommune 2009-2019

Flere og flere flytter til Langeland
De seneste år har Langeland og Strynø knækket kurven og har nu flere tilflyttere end fraflyttere. Hele 19,6% flere flyttede til kommunen i 2019 end i 2009.

Med flere tilflyttere er efterspørgslen på boliger steget. Huspriserne i Langeland Kommune er steget 21,5 % fra 2017-2020. Den største stigning i Region Syddanmark.

Drømmer du også om et fredfyldt ø-liv? Så har vi også plads til dig.

Rødt bindingsværkshus på grusvej

Her kører hamsterhjulet langsommere
Nogle tilflyttere er opvokset på vores skønne øer og vender tilbage for selv at bygge rede. Andre har besøgt os på en ferie eller på Langelands Festival og har forelsket sig i vores skønne natur, de mange muligheder og de billige huspriser.

Fælles for mange tilflyttere er drømmen om det gode, rolige og trygge liv tæt på naturen og med tid til familie og venner.

Huse i Bagenkop på Sydlangeland

Flexbolig – et ekstra hjem
I Langeland Kommune er de fleste helårsboliger uden bopælspligt. Du vælger selv om du vil bruge din flexbolig som sommerhus, fritidsbolig eller et ekstra hjem.

Deltidslangelændere spiller en stor og vigtig rolle i vores samfund. De kommer her - som navnet antyder - på deltid, og bidrager dermed til liv og vækst i vores lokalsamfund. Heldigvis vælger mange på et tidspunkt at bosætte sig permanent og blive øboer på fuldtid.

Grafen viser kvadratmeterpriser i danske regioner og Langeland Kommune

Blandt landets laveste kvadratmeterpriser
Langeland Kommune har en gennemsnitlig kvadratmeterpris for handlende parcel- og rækkehuse på 5.341 kr. (andet kvartal 2020). Det er under både regions- og landsgennemsnittet.

Udvalgte nabokommuner:
Svendborg: 12.104 kr.
Odense: 15.708 kr.
Faaborg-Midtfyn: 7.344 kr.
Ærø: 5.444 kr.

Byggegrunde til salg i Langeland Kommune
Til salg skilt

Lokalsamfund

Lokalsamfundene er en af vores styrker: Lan­geland og Strynø er et relativt stort geografisk samfund med mange små attraktive og aktive lokalsamfund, der arbejder sammen om at skabe nærhed, tryghed, menneskelig tilstede­værelse og rummelighed.