Slotsbyen Tranekær

Foto: Mette Johnsen

Sammen med Tranekær Slot danner det helt særlige og unikke landskab, skabt af isen for tyve tusind år siden, rammerne om den autentiske Tranekær by.

Tranekærs oprindelse

Tranekær kan i gamle sagn spores tilbage til Næssekongen af det nordlige Langeland, Kong Tran, som menes at have lagt navn til byen. Et andet charmerende bud på navnets oprindelse er de mange tranepar som yngler i området.

Generalen

Lensgreve Frederik Ahlefeldt-Laurvig (1760-1832), også kaldet Generalen, ønskede en hel unik by omkring Tranekær Slot. Hans interesse for kunst og kultur udviklede i den grad byen, og han bragte flere udenlandske arbejdere og kunstnere til byen, hvis efterkommere stadig findes på Langeland.

Det skal du opleve i Tranekær

Oplevelser i og omkring Tranekær

Liste
Kort

Tranekær Fyr - Nordlangeland

På Botofte Strand blev det første fyr opført i 1858, hvor en lygte ved hjælp af et hejseværk kunne løftes op i 4 meters højde.

Læs mere
Øhavsstien: 9 km - Tranekær - Dageløkke
Foto: Geopark Det Sydfynske Øhav

Øhavsstien: 9 km - Tranekær - Dageløkke

På turen mellen Tranekær og Dageløkke langs vestkysten af Langeland kommer du gennem gamle krogede skove og ikke mindst Slotsbyen Tranekær, der byder spændende oplevelser.

Læs mere

Cykelrute: Tranekærruten

20,5 km. lang cykelrute med start i Tullebølle eller ved Tranekær Slot. Ruten tager cirka 2 timer. Tranekærruten er en hyggelig rundtur, hvor du bl.a. kommer forbi Tobaksladen, Skovmosen, Souvenariet,...

Læs mere
Langdysse ved Helletofte
Foto: Morten Gaustad

Langdysse ved Helletofte

Langdyssen ligger helt ned til vandet på Langelands vestkyst.

Læs mere
Skov: Stengade Skov
Foto: Mette Johnsen

Skov: Stengade Skov

Gåtur 2,4 km eller 4,4 km - Stengade Skov er et frodigt og bakket område lidt nord for Spodsbjerg. Det siges, at det var her Adam Oehlenschläger skrev Danmarks nationalsang. Skoven byder på gode gåtur...

Læs mere
Botofte Skovmose
Foto: Turist- og Erhvervsforeningen Langeland

Botofte Skovmose

Her er et rigt fugleliv og du kan blandt andet se havørnen jage og hvis du er heldig høre rørdrummen.

Læs mere

Naturoplevelser til hest med Turridning Langeland

Få en smuk naturoplevelse til hest i området omkring Tranekær på Langeland. Oplev skov og strand på en anderledes måde på ryggen af en islandsk hest.

 

Læs mere
Segway Langeland
Foto: Marlene Bremholm

Segway Langeland

Tag på Segway Sightseeing og oplev Langeland på en sjov og anderledes måde. Turen går ad de langelandske markveje, grusveje og asfaltveje.  Din guide fortælle historier og anekdoter fra området via de...

Læs mere

Kunsttårn 3 - Frank Fenriz - Klodshans på nye eventyr

Frank Fenriz, der tidligere har boet på Langeland, hører til blandt de første, der tog ny teknologi til sig som kunstnerisk virkemiddel. 

Læs mere
Kunsttårn 4 - Jørgen Chang & Susanne Eriksen
Foto: VisitLangeland

Kunsttårn 4 - Jørgen Chang & Susanne Eriksen

Værket “Det tror vi på” af Jørgen Chang og Susanne Eriksen gemmer sig i kunsttårn 4 ved Korsebølle.

Læs mere
Tobaksladen
Foto: Turist- og Erhvervsforeningen Langeland

Tobaksladen

I Stengade mellem Tranekær og Rudkøbing ligger en tobakstørrelade. Laden er en af de få bevarede tørrelader fra 2. verdenskrig.

Læs mere

Lyt til Tranekær