Slotsbyen Tranekær

Foto: Mette Johnsen

Sammen med Tranekær Slot danner det helt særlige og unikke landskab, skabt af isen for tyve tusind år siden, rammerne om den autentiske Tranekær by.

Tranekærs oprindelse

Tranekær kan i gamle sagn spores tilbage til Næssekongen af det nordlige Langeland, Kong Tran, som menes at have lagt navn til byen. Et andet charmerende bud på navnets oprindelse er de mange tranepar som yngler i området.

Generalen

Lensgreve Frederik Ahlefeldt-Laurvig (1760-1832), også kaldet Generalen, ønskede en hel unik by omkring Tranekær Slot. Hans interesse for kunst og kultur udviklede i den grad byen, og han bragte flere udenlandske arbejdere og kunstnere til byen, hvis efterkommere stadig findes på Langeland.

Lyt til Tranekær

Det skal du opleve i Tranekær

Oplevelser i og omkring Tranekær

Liste
Kort

Tranekær Fyr - Nordlangeland

På Botofte Strand blev det første fyr opført i 1858, hvor en lygte ved hjælp af et hejseværk kunne løftes op i 4 meters højde.

Læs mere
Øhavsstien: 9 km - Tranekær - Dageløkke
Foto: Geopark Det Sydfynske Øhav

Øhavsstien: 9 km - Tranekær - Dageløkke

Øhavsstien mellem Tranekær og Dageløkke er smuk vandring på vestkysten af Langeland. Her kommer du gennem gamle krogede skove og går lange stræk med fantastisk udsigt til Fyn og Øhavet. Slotsbyen Tran...

Læs mere

Cykelrute: Tranekærruten

20,5 km. lang cykelrute med start i Tullebølle eller ved Tranekær Slot. Ruten tager cirka 2 timer. Tranekærruten er en hyggelig rundtur, hvor du bl.a. kommer forbi Tobaksladen, Skovmosen, Souvenariet,...

Læs mere
Langdysse ved Helletofte
Foto: Morten Gaustad

Langdysse ved Helletofte

Langdyssen ligger helt ned til vandet på Langelands vestkyst.

Læs mere
Skov: Stengade Skov
Foto: Mette Johnsen

Skov: Stengade Skov

Gåtur 2,4 km eller 4,4 km - Stengade Skov er et frodigt og bakket område lidt nord for Spodsbjerg. Det siges, at det var her Adam Oehlenschläger skrev Danmarks nationalsang. Skoven byder på gode gåtur...

Læs mere
Botofte Skovmose
Foto: Turist- og Erhvervsforeningen Langeland

Botofte Skovmose

Her er et rigt fugleliv og du kan blandt andet se havørnen jage og hvis du er heldig høre rørdrummen.

Læs mere

Naturoplevelser til hest med Turridning Langeland

Få en smuk naturoplevelse til hest i området omkring Tranekær på Langeland. Oplev skov og strand på en anderledes måde på ryggen af en islandsk hest.

 

Læs mere

Kunsttårn 3 - Lauge Voigt - Man skal ikke skue hunden på hårene

Lauge Voigts hyæne stikker snuden ud af kunsttårnet og nyder den smukke udsigt over Botofte skovmose.

Læs mere

Kunsttårn 4 - Jette Nevers - Fugle i flok

Jette Nevers, som anses for Danmarks førende væverske, lader en fugleflok lette (eller lande) på et tæppe i kunsttårn 4 ved Korsebølle.

Læs mere
Tobaksladen
Foto: Turist- og Erhvervsforeningen Langeland

Tobaksladen

I Stengade mellem Tranekær og Rudkøbing ligger en tobakstørrelade. Laden er en af de få bevarede tørrelader fra 2. verdenskrig.

Læs mere