©  Foto:

Skov: Stengade Skov

Gåtur 2,4 km eller 4,4 km - Stengade Skov er et frodigt og bakket område lidt nord for Spodsbjerg. Det siges, at det var her Adam Oehlenschläger skrev Danmarks nationalsang. Skoven byder på gode gåture og historiske oplevelser. 

Det kan du opleve i skoven:


Spor fra fortiden

“Oehlenschlagers


Oehlenschlägers Bøg

Myten fortæller, at digteren Adam Oehlenschläger blev inspireret til at skrive Danmarks nationalsang "Der er et yndigt land" under dette smukke, gamle bøgetræ. Sandt er det i hvert fald, at bøgen er bred og står ”nær salten Østerstrand...”, som det hedder i sangen.

Bøgen er over 200 år gammel og så bred, at det kræver mindst fem personer med lange arme at nå rundt om – prøv selv at se, hvor mange I skal være for at nå rundt.

 

Skansen

I Stengade Skov finder du ”Skansen” som også er markeret med et skilt ved stranden. Den blev bygget som en del af Danmarks forsvar efter slaget på Reden i 1801, hvis formål var at forhindre engelsk landgang. Hele historien om Stengade Skanse fortælles på en planche på stedet, og den omfatter bl.a. søhelten Peder Willemoes og 9.000 spanske lejesoldater, som skulle hjælpe danskerne, men viste sig troløse og blev sendt hjem igen.