Flyt til Sydlangeland

Foto: Andreas Bastiansen

Sammenhold, fællesskab og fantastisk natur venter dig i og omkring landsbyerne Humble, Bagenkop, Lindelse, Kædeby og Tryggelev.

Landsbyen Humble

Humble er Langelands tredje største by med 640 indbyggere (2020)

Midt på Sydlangeland ligger landsbyen Humble. Her er et rigt forretningsliv med to dagligvarebutikker, apotek, bager, bilforhandler og elinstallatør. I og omkring Humble findes også flere gode spisesteder.

I området ligger også de små hyggelige landsbyer Lindelse, Tryggelev, Kædeby og Ristinge – alle med egen kirke. Langs de små veje kan du om sommeren handle æg, frugt og grønt i de mange vejrboder og gårdbutikker.

Foreningsvejviseren for Langeland, Strynø og Siø kan du finde en oversigt over alle øernes foreninger.

Bagenkop – vores sydligste by omgivet af vand

Med vand til tre sider, et delvist afviklet fiskeri og langt til alting, kunne man tro at Bagenkop var klar til afvikling og forfald. Tværtimod! Takket være ihærdige ildsjæle er byen i rivende udvikling.

Foto:Andreas Bastiansen

I Bagenkop ses talrige eksempler på, hvad frivillig arbejdskraft kan skabe; Idrætshal med alt fra banko til fitness, museet Fiskeriets Hus, kirke, udbygning af havnen, kunsthal, musikværksted, havnefest og meget mere.

Lokale initiativtagere arbejder i øjeblikket på at omdanne en fodboldbane til Fællesskabspark med legeplads, petanquebaner, svævebane, musikscene, minigolf og meget andet.

Vinterbadere i havnen i Bagenkop

Foto:BIF-Vikings

Bagenkop fik i 2011 hædersprisen ”Årets landsby” i Danmark.

Bagenkop – et kraftcenter for vandaktiviteter
Ved Bagenkop findes nogle af Danmarks bedste bølgespots til kite- og windsurfing. I hård vind fra vest til sydvest, kan man få luft under vingerne på Sydlangeland. I vind fra øst kan flere af strandende på østkysten benyttes.

Foto:Vitus Larsen

Foto:Michael Andresen

Området omkring det gamle færgeleje i Bagenkop er ved at blive omdannet til et kraftcenter for vandaktivitet, med udspringstårn, svævebane, kajakhotel, badebro og faciliteter til omklædning.
Har du lyst til en dukkert 365 dage om året, findes her også en klub for vinterbadere.