Far med klapvogn i gaderne på Strynø

Flyt til Strynø

Foto: Malene Tswai

Velkommen til ægte ø-liv uden broforbindelse

Ca. 30 minutters sejlads fra Rudkøbing ligger Strynø – et særdeles velfungerende øsamfund med egen købmand, daginstitution og skole. Den lille ø i Det Sydfynske Øhav er 3 km lang og 2 km bred og har ca. 9 km kystlinje.

Luftfoto af Strynø i Det Sydfynske Øhav

Foto: Knud Erik Christensen, Colourbox

Foto:VisitLangeland

På Strynø kan selv mindre børn nyde friheden ved selv at cykle til alt på øen, da antallet af biler er begrænset og bilisterne viser hensyn og kører langsomt. Øen er meget flad og derfor meget cykelvenlig for de mindste.

Årets ø 2022: Strynø

Foto:VisitLangeland

Er du klar til ø-liv?
Det rejser mange spørgsmål, når man overvejer at flytte til en lille ø. Kan arbejdslivet fungere? Hvordan fungerer en lille skole? Hvad skal vi dog lave om vinteren? - for blot at nævne nogle.
Strynøs hjemmeside findes svar på mange af disse spørgsmål. Du er også meget velkommen til at kontakte Strynøs bosætningsgruppe, for at høre mere om det fantastiske liv på øen.

Strynø er et aktivt helårssamfund, som på en gang er helt specielt samtidig med at man kan leve et helt almindeligt liv på øen. Der bor omkring 220 mennesker fast på Strynø - ca. 40 børn, ca. 60 arbejdende voksne fordelt ligeligt mellem pendlere og folk der arbejder på øen, mens resten er efterlønnere og pensionister.
På øen findes aftenskolen NETOP som arrangerer kurser og foredrag. Der er flere sportsaktiviteter - både til lands eller til vands rundt langs øen.

Fra Smakkecentret på Strynø kan du leje smakkejoller til sejlads

Foto:VisitFyn