Galaksen af Jan Axel Starup
Henriette Lorentz værk Sundhedsøen

Kunst i Landskabet

Foto:By Broch&VisitLangeland
På Langeland finder du forskellige former for kunst i og af den Langelandske natur.

Land Art Parken i Tranekær præsentere Land Art i international særklasse. Kunsttårnene byder på en anderledes måde et opleve kunst og spredt rundt i landskabet finder du værker af mere klassisk karakter. 

Alt dette er samlet på en ny Kunstrute, men kan også opleves enkeltvis.

Hidden Power i TICKON

Land Art →

Foto: By Broch
Danmarks længste kunstudstilling - besøg Langelands kunsttårne

Kunsttårnene →

Foto: VisitLangeland

Kunst i Landskabet

Spredt rundt på øen finder du Kunst i Landskabet. Værkerne er både skabt af herboende og udenøs kunstnere.

Nogle af værkerne er skænket til øen som gaver, nogle er erhvervet af Langeland Kommune, mens andre er skabt til et specifikt sted i en bestemt anledning.

Der er stor diversitet i udtryk, materialebrug og størrelsesforhold. Fælles for værkerne er, at de alle er at finde i det offentlige rum.

Vi har samlet kunsten i en Kunstrute, som tager dig fra nord til syd på øen

Kunsttårnene

I Danmarks længste kunstudstilling, fordelt på 12 forskellige tårne, kan du gå på opdagelse i kunstens mange facetter og se, hvordan forskellige kunstnere tager udfordringen op, når ”galleriet” måler 1,5m x 1,5m og med 8 meter til loftet! 

Læs om de skiftende udstillinger her

Bliv klogere på kunsten i landskabet

Hvad er Land Art

TICKON - en Land Art park

I TICKON, Tranekær Internationale Center for Kunst Og Natur, kan man opleve værker af  internationalt anerkendte Land Art kunstnere. TICKON, som er et af de eneste steder i Danmark, der er dedikeret til Land Art, er blevet til på initiativ af Alfio Bonanno, Langelands lokale verdenskunstner og en pioner indenfor Land Art i Danmark. I 2023 har TICKON 30 års jubilæum.

Lyt til Kunsten

Når du besøger værkerne er der flere steder mulighed for at høre en podcast om værket. Du kan lytte inden du besøger værket, som inspiration til hvad du vil besøge eller du kan lytte til dem når du står foran værket.
 

Landskabsmaler Keld Nielsen

Lyt til Kunsten her →

Foto: Steffen Jensen

Oplev et udpluk af den Langelandsk Naturkunst

Kunstruten i Tranekær har fokus på kunst, skabt af naturens materialer, såkaldt Land Art. 

Den 4 km lange rute starter ved Jan Axel Starups Galakse og tager dig gennem slotsbyen og ind i Land Art Parken TICKON, som omkranser Tranekær Slot. Parkens kunstinstallationer og skulpturer er skabt af nogle af verdens mest anerkendte kunstnere indenfor genren. 

Kort over Tranekær Kunstruten

Kunstruten i Tranekær →

Foto: VisitLangeland

Kunstruten

Kunstruten giver dig mulighed for at kombinere de større kunst- og kulturoplevelser med besøg hos enkelte kunstnere og kunsthåndværkere, samtidigt med at du bevæger dig rundt i den smukkeste langelandske natur og forbi kunsten i det offentlige rum.

Anders Sandøe Ørsted
Ikon - kunst

Kunstruten - Nord/Syd

Sundhedsøen
Vandretur

Kunstruten - Rudkøbing

Alfio Bonanno
Vandretur

Kunstruten - Tranekær

Bagenkop Helle Scharling-Todd
Vandretur

Kunstruten - Bagenkop

Kunstmagasinet: Kunstnernes Ø

Dette Kunstmagasin er et af Kunstrutens elementer. Det tager dig med på en rejse ind i kunstens verden og går tæt på et udvalg af øens kunstnere og kunsthåndværkere. Artiklerne dykker ned i arbejdsgange og processer og forsøger at finde svar på, hvorfor kreativiteten trives så godt på Langeland.  

Øernes Kunstfond

Foto:Øernes Kunstfond