Åben Langeland - Henriette Lorentz der maler en af sine farverige skulputerer

Langelandsk Kunst

Foto:VisitLangeland&VisitLangeland

Kunstnernes Ø

I Danmark findes nogle få geografiske pletter, hvor kunstnere flokkes. På grund af lyset. På grund af naturen. Fordi de her finder kolleger indenfor alle kunstgenrer. En sådan plet er Langeland - og har været det siden 1960’erne, da de første kunstnere drog på landet for at lade sig inspirere af naturen og lyset.

Derfor rummer Langeland også mange kunstoplevelser, både i værkstederne hos øens kunstnere og kunsthåndværkere, i det offentlige rum, hvor mange skulpturer er rejst gennem tiden og i Kunsttårnene, der folder sig ud fra nord til syd, samt i TICKON, som har opbygget en samling af Land Art værker af anerkendte kunstnere fra hele verden.

Kunsten er mangfoldig

Langeland er et hotspot for kunstnere i alle genrer indenfor kunst og kunsthåndværk.

Det lille kunstværksted

Kunsthåndværk

Poul Erik Eliasens værksted

Keramik

Pensel på lærred

Billedkunst

Galaksen af Jan Axel Starup

Kunst i Landskabet

Kunstruten

Oplev den langelandske kunst

Kunstruten giver dig mulighed for at kombinere de større kunst- og kulturoplevelser med besøg hos enkelte kunstnere og kunsthåndværkere, samtidigt med at du bevæger dig rundt i den smukkeste langelandske natur og forbi kunsten i det offentlige rum.

Kunstruten kort

Oplev Kunstruten →

Foto: VisitLangeland

Anbefaler den Langelandske kunst

Kurator og kunstformidler, Stine Kähler, besøger Langeland igen og igen og bliver lige overrasket over kunst-potentialet hver gang.

Ellen Egmose, kunsthistoriker og museumsinspektør på Brandts, er opvokset på Langeland og i sommeren 2022 genbesøgte hun kunsttårnene og blev fascineret af disse "Kunstens Kraftstationer" som hun kalder dem. 

Det stod ikke i kortene af arbejderdrengen Tonni Hansen, Langelands Borgmester, skulle blive kunstinteresseret, men kunsten kom ham i møde og nu vil han nødigt leve uden.

Kunst i Landskabet

På Langeland finder du forskellige former for kunst i og af den Langelandske natur.

Podcasten: Kunstnernes Ø

Kom med indenfor hos de langelandske kunstnere og kunsthåndværkere i podcasten ’Kunstnernes Ø’.

Vi har været på udforskning i det langelandske kunstnerliv for at finde ud af, hvem øens kunstnere og kunsthåndværkere er og om det betyder noget for deres kunstneriske virke, at de er landet netop her. Serien består af 9 episoder.

Lyt til Kunstnernes Ø

Lyt til Kunsten →

Foto: VisitLangeland

Kunstbegivenheder

Året i gennem inviterer kunstnerne,  gallerierne og kulturinstitutionerne til forskellige kunstbegivenheder:

Den største begivenhed er klart Kunstnernes Åbne døre, i påsken, hvor over 40 kunstnerne, over to dage invitere de besøgende helt ind i deres værksteder. I Maj er der fernisering på nye kunsttårne. Sommeren byder på sommerudstilling, med op mod 29 langelandske kunstnere og Bagenkop kunsthal har uge-lange udstillinger med skiftende kunstner og efteråret er lig med langelandsfotografernes efterårsudstilling

Poul Erik Eliasen i Strandby ved Tranekær

Kunstnernes Åbne Døre →

Foto: Steffen Jensen

Kunstmagasinet: Kunstnernes Ø

Kunstmagasinet 'Kunstnernes Ø' tager dig med på en rejse ind i kunstens verden og går tæt på et udvalg af øens kunstnere og kunsthåndværkere. Artiklerne dykker ned i arbejdsgange og processer og forsøger at finde svar på, hvorfor kreativiteten trives så godt på Langeland.