Kunstruten

Foto:Steffen Jensen&VisitLangeland - Edit Aske Wiil

Oplev den langelandske kunst

Kunstruten giver dig mulighed for at kombinere de større kunst- og kulturoplevelser med besøg hos enkelte kunstnere og kunsthåndværkere, samtidigt med at du bevæger dig rundt i den smukkeste langelandske natur og forbi kunsten i det offentlige rum.

Ruten er 160 km fra Nord til Syd. Ruten følger Herregårdsruten med enkelt afstikkere. Kunstruten kan både opleves på cykel eller i bil.

 

Kunstruten

Se det interaktive kort →

Foto: VisitLangeland

De tre gå-ruter

Er du på gåben, har vi lavet tre forslag til ruter, hvor du oplever et bredt udsnit af den langelandske kunst: I Bagenkop (4 km) er der fokus på håndens arbejde, i Rudkøbing (5 km) på skulpturer og i Tranekær (4 km) på naturkunst. På turen kan du lytte til fortællinger om udvalgte værker. 

Kunstruten - Kort fortalt

På ruten finder du:
+ 48 kunstnere og kunsthåndværkere
+ 39 værker i det offentlige rum
+ 12 Kunsttårne
+ 1 Land Art Park

Alfio Bonanno

Kunstnerne på Langeland →

Foto: Steffen Jensen
Henriette Lorentz værk Sundhedsøen

Kunst i Landskabet →

Foto: VisitLangeland

Kunstruten - Kan gåes, køres i bil eller opleves på cykel

Kunstruten giver dig mulighed for at kombinere de større kunst- og kulturoplevelser med besøg hos enkelte kunstnere og kunsthåndværkere, samtidigt med at du bevæger dig rundt i den smukkeste langelandske natur og forbi kunsten i det offentlige rum.

Anders Sandøe Ørsted
Ikon - kunst

Kunstruten - Nord/Syd

Sundhedsøen
Vandretur

Kunstruten - Rudkøbing

Alfio Bonanno
Vandretur

Kunstruten - Tranekær

Bagenkop Helle Scharling-Todd
Vandretur

Kunstruten - Bagenkop

Podcasten: Kunstnernes Ø

Kom med indenfor hos de langelandske kunstnere og kunsthåndværkere i podcasten ’Kunstnernes Ø’.

Vi har været på udforskning i det langelandske kunstnerliv for at finde ud af, hvem øens kunstnere og kunsthåndværkere er og om det betyder noget for deres kunstneriske virke, at de er landet netop her. Serien består af 9 episoder.

Kunstmagasinet: Kunstnernes Ø

Kunstmagasinet er et af Kunstrutens elementer. Det tager dig med på en rejse ind i kunstens verden og går tæt på et udvalg af øens kunstnere og kunsthåndværkere. Artiklerne dykker ned i arbejdsgange og processer og forsøger at finde svar på, hvorfor kreativiteten trives så godt på Langeland.  
 

Øernes Kunstfond

Foto:Øernes Kunstfond