Pensel på lærred
Ann-Kerstina Nielsen maler hunde

Langelandsk Billedkunst

Foto:Steffen Jensen&VisitLangeland
Ikoner, abstraktioner, portrætter, landskabsmalerier, papirklip, grafik m.m. - billedkunsten har mange udtryk på Langeland.

Kvinder i Kunsten

På Langeland er det kunstens vilkår, at rødderne etableres, før der sættes blomst. Ideerne og engagementet er ikke baseret på fonde og donationer, men på den personlige vilje. 

Sandsynligvis er netop dét faktum årsag til, at især kvinder blomstrer som kunstnere på Langeland. Omkring halvdelen af de udøvende kunstnere på øen er kvinder. 

Fotokunsten

På øen er der fotografer som blandt andre John Rasmussen, Hans-Henrik Wienberg og Chresten Kruchov, som udfordrer vort syn - både på naturen, på gadebilledet og med det opstillede foto. 

Bliv klogere på billedkunsten

Vi har snakket med Mogens Sjøgård om landskabsmaleriet og om det stadig har sin berettigelse. Ann-Kerstina Nielsen fortæller om sorte-kunsten, grafikken og Gitte Buch beskrive bevægelsen fra det vilde maleri til det stille:

Kunstruten

Kunstruten giver dig mulighed for at kombinere de større kunst- og kulturoplevelser med besøg hos enkelte kunstnere og kunsthåndværkere, samtidigt med at du bevæger dig rundt i den smukkeste langelandske natur og forbi kunsten i det offentlige rum.

Anders Sandøe Ørsted
Ikon - kunst

Kunstruten - Nord/Syd

Sundhedsøen
Vandretur

Kunstruten - Rudkøbing

Alfio Bonanno
Vandretur

Kunstruten - Tranekær

Bagenkop Helle Scharling-Todd
Vandretur

Kunstruten - Bagenkop

Kunstmagasinet: Kunstnernes Ø

Dette Kunstmagasin er et af Kunstrutens elementer. Det tager dig med på en rejse ind i kunstens verden og går tæt på et udvalg af øens kunstnere og kunsthåndværkere. Artiklerne dykker ned i arbejdsgange og processer og forsøger at finde svar på, hvorfor kreativiteten trives så godt på Langeland.  

Øernes Kunstfond

Foto:Øernes Kunstfond