Langeland
Solen står op på en dejlig forårsdag på Langeland og skinner over de grønner marker og fyrtårnet ved Hou,

Besøg Lohals og Hou

Lohals er Langelands nordligste by. Byen har en hyggelig havn, hvor kulturhuset Banjen hen over sommeren er rammen for mange musikarrange­menter og en meget velbesøgt frikadellefest.

Udsigt fra havnen i Lohals på Nordlangeland

I modsætning til mange andre små byer, er der i Lohals stadig mu­lighed for at købe det man lige står og mangler. Med en brugs, et bageri og muligheden for at købe brugskunst m.m., er byen stadig et aktivt og le­vende sted. Stranden nord for byen er en flot sand­strand med badebro og den bliver flittigt brugt hele året. Lohals og Hou er et godt udgangspunkt for mange udflugter, med vand på tre sider og store skovområder inviterer naturen til at udforske en­ten til fods eller på cykel.

Luftfoto af Nordlangeland

Lidt historie
Lohals Havn er bygget i slutningen af 1850’erne og er en gammel fragtskibs­ og fiskerihavn. Lohals Fyr er bygget i 1893 og er et vinkelfyr på 9 m byg­get af jern. I begyndelsen af 1900­tallet blev Lohals en aktiv havneby med mange butikker, håndvær­kere og både en telegraf­ og telefonstation, et skibs­byggeri og et missionshus.