Skoleelever tegner

Flyt til Langeland og Strynø med børn i skolealderen

Foto: Syda Productions, Colourbox

Velkommen til en af landets mest moderne folkeskoler

Kort over folkeskoler, efterskole, friskole og specialskole på Langeland og Strynø

Foto:VisitLangeland

På Langeland har vi udover Ørstedskolen i Rudkøbing to små, levende landsbyskoler i nord og syd fra 0. - 6. klasse.

Strynø skole som underviser de herboende elever fra 0. - 4. klasse, hvorefter også de fortsætter deres skolegang på Ørstedskolen i Rudkøbing.

Langeland har desuden tre efterskoler, en friskole samt Skrøbelev Heldagsskole for børn med socio-emotionelle udfordringer.

Det er en vigtig politisk prioritet i kommunen, at der vedbliver lokale skoler forankret i vores lokalsamfund.

Folkeskoler på Langeland og Strynø

Rum og læring er i fokus på Ørstedskolen i Rudkøbing
Ørstedskolen

Ørstedskolen - fremtidens skole

I 2010 åbnede Ørstedskolen i Rudkøbing. Skolen er indrettet med indskoling, mellemskole og udskoling i tre selvstændige ’klynger’ af bygninger, der bindes sammen af en bygning med fælles faciliteter.

I byggeriet er lagt stor vægt på fleksibel organisering af undervisningen med både store fællesaktiviteter og individuel fordybelse. Alt inventar er indkøbt med fokus på et mobilt og fleksibelt læringsmiljø.

Nordskolen i Snøde på Langeland
Nordskolen

Nordskolen i Snøde

Nordskolen i Snøde er alle velkomne, både børn, forældre og lokale.

Hos os starter hver dag med fællessamling med musik, sang, optræden, fantasi eller højtlæsning. 

Samarbejdet børnehaven Nordstjernen på tværs af huset skaber et givende og udviklende fællesskab hvor yngre og ældre børn samarbejder om et fælles emne.

Vores grønne profil inkluderer grøntsagsdyrkning, årets gang i naturen, fra jord til bord og cirka en gang om ugen er vi på tur i de nærliggende skove.

Fra 7. klassetrin samles alle folkeskoleelever på Ørstedskolen i Rudkøbing.

Luftfoto af skolen i Humble
Humble Skole

Humble Skole

Humble Skole er en landsbyskole og mere end blot et undervisningssted for 0. - 6.klasse. Vi er en såkaldt landsbyordning, der danner rammer og optimale muligheder for at skabe trygge overgange, relationer og sammenhæng.

Børnehuset Rævehøj har et tæt samarbejde med Humble Skole, hvor der i samarbejdet bliver lavet mange små projekter, der bringer både børn, personale og forældre tættere sammen. Brobygning med Humble Skoles indskoling er en hel naturlig del af dagligdagen.

Fra 7. klassetrin samles alle folkeskoleelever på Ørstedskolen i Rudkøbing.

Skolen på Strynø
Ørstedskolen

Strynø Skole

Strynø ligger kommunens mindste skole, som underviser de herboende elever fra 0. - 4. klasse, hvorefter de fortsætter deres skolegang på Ørstedskolen i Rudkøbing. Elevtallet ligger normalt mellem 10 og 16 elever.

FynBus
Colourbox

Skolebus

Øens korte afstande og mangel på bilkøer, sikrer en hurtig aflevering og afhentning i hverdagen. Fra nord til syd kan skolebussen lette hverdagen yderligere, uanset hvor på øen I bor er skolebussen gratis.
For 475,-/årligt kan tilkøbes udvidet skolekort til ekstra 5 zoner.

Efterskolerne på Langeland

Magleby ordblindeefterskole med outdoorliv og fællesskab. Vores 13 fede valgfag har fokus på adventure, natur og kreativitet. Du kan blandt andet vælge mellem bueskydning, jagttegn, dykning eller værksted.

Langelands Efterskole

Foto:Langelands Efterskole

Langelands Efterskole er et kreativt univers! Her er der plads til krøllede hjerner, originale idéer og store armbevægelser. Uanset om du vil være sanger eller skuespiller, maler eller manuskriptforfatter, vil du blive udfordret og udvikle dit kunstneriske udtryk.

Musikefterskolen i Humble er en efterskole med kærligheden til musikken som omdrejningspunkt. På Musikefterskolen får man et helt særligt efterskoleår, hvor man kan fordybe sig i musikken, lære sig selv bedre at kende og udvikle sig i et fagligt, musikalsk og socialt fællesskab.

Friskole

På Langeland findes også en velfungerende friskole i Kassebølle fra 0. - 9. klasse med ca. 100 elever samt egen fritidsordning. Kassebølle Friskole er en traditionsrig friskole beliggende midt på Langeland kun få minutter fra Rudkøbing. Fantastisk placeret i landlige omgivelser tæt på skov, strand og vand.