©  Foto:

Hesselbjerg Strand (Østersøbadet)

Den fine hvide sandbund, det rolige vand og badebroen, gør denne Blå flag strand yderst lækker og særdeles børnevenlig.  

Hesselbjerg strand kan findes på vestkysten i den sydlige del af Langeland. Stranden bliver også kaldet Østersøbadet, og er beliggende tæt ved sommerhusområdet Hesselbjerg. Der kan køres til stranden via Østersøvej, som fører til strandens parkeringsplads.
Denne udsøgte strand er blandt de 10 bedste strande i Danmark målt på vandkvaliteten. Stranden minder om Vesterhavet med masser fint sand og klitter, men vandet er meget mere roligt. 

God plads og gode forhold

Stranden strækker sig over 1 km og er op til 30 m bred, så der er god plads på den ellers populære strand. Der kan forekomme små og mellemstore sten sporadisk fordelt i vandkanten inden man kommer til den ellers fine hvide sandbund, der gør stranden behagelig og børnevenlig. Stranden er også udstyret med en badebro, så man kan springe stenene over.
Desuden har stranden optimale forhold til både kite- og windsurfing.  

Gode faciliteter

Hesselbjerg strand er udstyret med toiletfaciliteter samt skraldespand, redningskrans og førstehjælpskit ved parkeringspladsen.
Her kan man også finde Strandcaféen Hesselbjerg, åben i sommerhalvåret, hvor man kan nyde en gammeldags isvaffel, kaffe eller få lidt at spise. Det er også muligt at leje SUP-boards ved Strandcafeen og det rolige vand, gør det til en optimal aktivitet på Hesselbjerg strand.