Antik butik på Øhavsstien
Kysten ved Ristinge ved solnedgang

Ø-CAMINO Langeland

Foto:Geopark det sydfynske øhav&John Rasmussen
Oplev Langelands smukke kyststrækning på den 139 km lange vandretur Ø-CAMINO Langeland, som tager dig forbi øens unikke istidslandskab, kulturarv, hyggelige kaffespots og øens havnebyer.
En fodtur rundt om øen
Foto: John Rasmussen

Vandretur langs kysten i 10 etaper

Vandreturen er delt op i 10 etaper, den korteste er 10 km, den længste 19. Turen begynder i Spodsbjerg, du går med uret rundt om øen og passerer alle de øens havnebyer.

Farbarheden afhænger af vandstanden, og hvis du ikke kan gå i vandkanten eller ad en alternativ rute, som kortene anviser, så gå tilbage langs stranden og find selv en markvej eller asfaltvej, som du kan følge tilbage til kysten.

Skilte/ingen skilte
På nogle strækninger vandrer du på Øhavsstien, den 220 km lange vandresti rundt om Det Sydfynske Øhav. Her står skilte, som viser vej. Men resten af turen er ikke skiltet, så benyt de kort og beskrivelser Langelands Sti-venner har udarbejdet.

Vi har givet vandreturen karakteren “nem”, men det er ikke ensbetydende med, at den er sikker og overkommelig for netop dig. Hvis du er dårligt gående, anbefaler vi, at du ikke kaster dig ud i den.

Hensyn og gode råd til vandring

Naturen må gerne betrædes, men tag hensyn. Få gode råd inden turen starter og læs om de hensyn, som giver alle den bedste oplevelse.

Film og 5 gode råd til Øhavsstien
Foto: Geopark det sydfynske øhav

Ø-CAMINO på fem danske øer

Fanø, Langeland, Læsø, Samsø og Ærø har tilsammen en 407 km lang vandrerute gennem skøn og uspoleret natur rundt på de fem øer. Tjek de andre øers Ø-CAMINO ud herunder.

Ø-CAMINO er en del af projektet Øhigh5, som støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Find flere aktive oplevelser i Geopark Det Sydfynske Øhav appen

Få din helt egen turguide med i lommen! Med det digitale kort ved hånden får du overblik og inspiration til mange nye oplevelser til fods, til vands eller på cykel.

 

Download appen i app store

Download appen i Google Play

Download geopark appen
Foto: Mikkel Jézéquel