Gå til indhold
Antik butik på Øhavsstien
Kysten ved Ristinge ved solnedgang

En fodtur Langeland rundt

Foto:Geopark det sydfynske øhav&John Rasmussen

Gå Langeland Rundt

Oplev Langelands smukke kyst til fods. 

Vandreturen rundt om den lange ø er på 139 km. Den er delt op i 10 etaper, den korteste er 10 km, den længste 19. Turen begynder i Spodsbjerg, du går med uret rundt om øen og passerer alle de fire havnebyer, Spodsbjerg, Bagenkop, Rudkøbing og Lohals.

Skilte/ingen skilte
På nogle strækninger vandrer du på Øhavsstien, den 220 km lange vandresti rundt om Det Sydfynske Øhav. Her står skilte, som viser vej. Men resten af turen er ikke skiltet, så kig på de kort og tekster, som Sti-vennerne har lavet (download og print dem evt.) og hold dig tæt på kysten.

En fodtur rundt om øen
Foto: John Rasmussen

Langs kysten i 10 etaper

Farbarheden afhænger af vandstanden, og hvis du ikke kan gå i vandkanten eller ad en alternativ rute, som kortene anviser, så gå tilbage langs stranden og find selv en markvej eller asfaltvej, som du kan følge tilbage til kysten.

Download GPX-filer her

Vi har givet vandreturen karakteren “nem”, men det er ikke ensbetydende med, at den er sikker og overkommelig for netop dig. Hvis du er dårligt gående, anbefaler vi, at du ikke kaster dig ud i den.

Hensyn og gode råd til vandring

Naturen må gerne betrædes, men tag hensyn. Få gode råd inden turen starter og læs om de hensyn, som giver alle den bedste oplevelse.

Film og 5 gode råd til Øhavsstien
Foto: Geopark det sydfynske øhav

Find flere aktive oplevelser i Geopark Det Sydfynske Øhav appen

Få din helt egen turguide med i lommen! Med det digitale kort ved hånden får du overblik og inspiration til mange nye oplevelser til fods, til vands eller på cykel.

 

Download appen i app store

Download appen i Google Play

Download geopark appen
Foto: Mikkel Jézéquel

Del dine langelandske øjeblikke: