NYHED: SHORES Langeland afholder kitesurf konkurrence

30.9.2021
Foto: Henrietta Rasmussen

For første gang i Danmark afholdes kitesurfkonkurrence for amatører og semi-professionelle. De bedste kitesurfere på verdensplan kan komme helt op og flyve over 20 meter –rekorden er 34,8 meter.

Med god vind fra syd-vest er der "drager i luften” ud for Bagenkop Havn lørdag d. 2 . oktober.

På Langeland har vi i den grad også forholdene til at skabe fede kitesurf events. Vi har kyststrækningen, vinden, overnatningsmuligheder og med maks. 5 km til den nærmeste kyst,kan vi næsten altid finde de perfekte vindforhold. Derfor har SHORES Langeland i samarbejde med Borgs Surfshop og Fyns Surfskole søsat Little Big Air”, fortæller projektleder i SHORES Langeland, Thomas Røddik Konradsen. ”Little Big Air er en konkurrence for semi-professionelle (amatører) kitesurfere, som gerne vil have en hyggelig og fed dag med fokus på det sociale og “Big Air”. Alle har mulighed for at deltage”, fortsætter Thomas Røddik Konradsen.

Little Big Air afvikles lørdag d. 2. oktober i 2021fra klokken 9:30 til16:30, med mulighed for at konkurrencen rykkes, hvis vejret ikke er hensigtsmæssigt på dagen, se mere og tilmeld dig på www.langeland.dk/lba

Foto:Vitus Larsen

SHORES Langeland

SHORES Langeland er Langeland Kommunes satsning på at gøre Langeland til Øhavets hotspot for vandaktiviteter. Aktiviteterne i SHORES skal være med til at tiltrække turisme, erhverv og tilflytning til Langeland og Strynø. Havet og kysten er allesteds nærværende på Langeland og Strynø og det giver optimale rammer for at dyrke kystbaserede aktiviteter, som fx kitesurf.

”SHORES Langeland er meget mere og andet end de faciliteter, vi drømmer om på udvalgte hotspots langs vores kyst. SHORES er en bevægelse, som skal igangsætte aktiviteter, som vil skabe liv og tilflytning på Langeland og Strynø”, siger borgmester Tonni Hansen. ”Og bevægelsen er godt i gang. Vi har netop uddannet det første hold SHORES Langeland junior ambassadører, som er en gruppe børn og unge, der har gennemgået en SUP (Stand Up Paddle) uddannelse og som nu er ambassadører for SHORES. Og vores skoler har uddannet SUP instruktører og er i gang med at sætte SUP på skemaet som en aktivitet”, fortsætter den begejstrede borgmester.

Little Big Air som tiltrækningskraft i ydersæsonen

VisitLangeland arbejder også med at skabe aktiviteter, der kan udvide turistsæsonen og noget at komme efter i den såkaldte skuldersæson og her er events som Little Big Air en god løftestang.

”Vi arbejder lige nu med et et-årigt projektfor både turismeerhvervet og detailhandelen i på Langeland og Strynø. Projektet skal skabe events og aktiviteter udenfor højsæsonen – og her forsøger vi netop at få erhvervslivet til at spille op ad events som fx Little Big Air”, siger Mads Hansen fra VisitLangeland. ”Intentionen er således at skabe en række tiltag, som turismevirksomheder og detailhandel kan arbejde med ind i, så vi skaber liv og spændende events at tage hertilefter-også i efteråret, vinter og det tidlige forår og her lægger vi ud med den nye event Little Big Air, hvor Bagenkops spisesteder har budt ind med særlige retter til dagen”, udtaler Mads Hansen.

Kom til Little Big Air og åbning af vinterbadepunktet i Bagenkop

Da eventen Little Big Air er en smule svær at satse entydigt på, fordi det er helt vejrafhængigt hvor og hvornår den kan afvikles, har det været nødvendigt at fastlægge de øvrige aktiviteter til lørdag d. 2.10. velvidende at hvis vinden ikke blæser over 8-10 m/sek. så må eventen udsættes –og hvis vindretningen er forkert retning for Bagenkop, så må kite-konkurrencen flyttes til enten Ristinge eller Spodsbjerg.

Uanset vindens retning og styrke vil der foregå mange aktiviteter på Bagenkop Havn lørdag d. 2. oktober. Vinterbadepunktet i det tidligere færgeleje vil blive indviet med en kølig dukkert for de friske kl. 10. Der vil være mulighed for at skate med Vics Skateskole og for saunagus i SHORES saunaen med Sauna Langeland. Der er suppebuffet og fiskeburgere –alt sammen noget du kan se meget mere om på www.langeland.dk/LBA hvor du finder dagens program.

For mere info om Little Big Air, kontakt SHORES Langeland, Thomas Røddik Konradsen: 2178 7516

For info om øvrige aktiviteter d. 2. oktober kontakt VisitLangeland, Mads Hansen: 2047 8384

 

Video om Little Big Air: Little Big Air 2021 -Langeland