Lydvanding - Litteraturen i Landskabet på Langeland

Nyhed: Litteraturen i Landskabet på Langeland

24.6.2022
Foto: VisitLangeland

Få inspiration til din næste læseoplevelse. Tag på litterær vandring i forfatternes fodspor på Langeland. Prøv de nye Litteratur vandringer.

Talrige berømte, danske forfattere har lige fra guldalderen og til i dag haft tilknytning til Langeland. Forfatterne er blevet inspireret af naturen, historien, traditionerne og livet på øen. Nogle har boet på Langeland. Andre er kommet til Langeland på besøg, igen og igen.

Langeland Bibliotek har med projektet “Litteraturen i Landskabet på Langeland” kortlagt de mange litterære nedslag på øen. “Projektet skal skabe bevidsthed om den store skare af forfattere, som har tilknytning til øen og samtidig om de inspirerende omgivelser, Langeland byder på. Det giver en helt ny måde at opleve både Langeland og litteraturen på og er henvendt til både lokale og turister, som interesserer sig for litteratur og kultur”, siger Jørgen Nielsen, formand for Erhvervs-, Kultur- og Turismeudvalget i Langeland Kommune.

Litteraturen i Landskabet består af et litteraturkort og nedslag på 44 forfattere. Derudover er der tre gå-ture med tilhørende podcasts, hvor du kan følge i fodsporene på tre udvalgte forfattere. I Tranekær skal du tilbage til 50’erne og 60’erne, hvor Frank Jæger boede i den gamle lægebolig. I Rudkøbing kan du gå i Vagn Lundbyes fodspor, og i Østerskov ved Bukkemose er et særligt fokus på Merete Pryds Helles roman “Folkets Skønhed”, der tager udgangspunkt i daglejer-livet på Langeland i 30’erne og 40’erne.

“ Forfatterne har sat deres skriftspor på Langeland, og det ville vi gerne formidle til alle -litteraturinteresserede såvel som mere alment interesserede - på en måde, som også bringer dem ud i det landskab, som forfatterne skriver i og om. Samtidig vil vi gerne udbrede kendskabet til de gode historier, der ligger gemt”, fortæller Anni Bagge Jensen, biblioteksleder på Langeland Bibliotek. “Og så er der jo selvfølgelig rig mulighed for at låne værkerne på Langeland Bibliotek”, tilføjer Anni Bagge Jensen.

Projektet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Det litterære langelandskort, podcast og øvrigt materiale er tilgængeligt fra d. 23/6-2022 på langelandbibliotek.dk og på Langeland.dk/litteratur.

For spørgsmål kontakt: Anni Bagge Jensen, 29170326, mail: abje@langelandkommune.dk

Læs mere her

Foto: VisitLangeland