Keramik og væv
Det lille kunstværksted

Langelandsk Kunsthåndværk

Foto:VisitLangeland&VisitLangeland
Langeland er et mekka for kunsthåndværk; glaskunst, keramik, vævning, papirklip, smykkekunst, gyotaku (tryk med fisk) m.m. Mangfoldigheden og skaberånden er stor og kvaliteten er høj.

Keramikken

De store mængder af ler i den langelandske jord har været medvirkende til, at pottemagerfaget har haft gode muligheder på øen - i 1970’erne var der sågar hele to keramikfabrikker på øen; Lindelse Keramikfabrik og Løvmose Keramik. 

Også i dag trives keramikeren på Langeland. Find dem her og besøg dem i deres værksteder.

Bliv klogere på Kunsthåndværket

Vi har snakket med væver Jette Nevers om hendes passion for kunsthåndværket. Janne Egstrøm drømmer om en Langelandsk smykkemesse og Linea Hansen fortæller om sin helt særlige teknik hvor hun trykker med fisk:

Lyt til Kunsten

I denne episode af ’Kunstnernes Ø’ er vi taget til Tullebølle for at besøge glaskunstner Mette Wöldike. Her fortæller hun om glasset og den langelandske kunsthåndværk

Kunstruten

Kunstruten giver dig mulighed for at kombinere de større kunst- og kulturoplevelser med besøg hos enkelte kunstnere og kunsthåndværkere, samtidigt med at du bevæger dig rundt i den smukkeste langelandske natur og forbi kunsten i det offentlige rum.

Anders Sandøe Ørsted
Ikon - kunst

Kunstruten - Nord/Syd

Sundhedsøen
Vandretur

Kunstruten - Rudkøbing

Alfio Bonanno
Vandretur

Kunstruten - Tranekær

Bagenkop Helle Scharling-Todd
Vandretur

Kunstruten - Bagenkop

Kunstmagasinet: Kunstnernes Ø

Dette Kunstmagasin er et af Kunstrutens elementer. Det tager dig med på en rejse ind i kunstens verden og går tæt på et udvalg af øens kunstnere og kunsthåndværkere. Artiklerne dykker ned i arbejdsgange og processer og forsøger at finde svar på, hvorfor kreativiteten trives så godt på Langeland.  

Øernes Kunstfond

Foto:Øernes Kunstfond