Tag til stranden

Foto: Mette Johnsen

Solbadning, grillhygge, en stille stund, lavt vand til børnene, action i de store bølger eller udsigt til en smuk solnedgang - på Langeland har vi 152 km strande til enhver lejlighed

Besøg en af vores 6 Blå Flag strande

Blå Flag er en international miljømærkningsordning, som sikrer dig gode oplevelser ved strand og havn.

Når du besøger en Blå Flag strand, vil du derfor opleve, at der er en høj vandkvalitet, at der er en klar og tydelig miljøinformation, at der er gode udenomsfaciliteter, og at der er fokuseret på badesikkerhed.

Bemærk at hunde ikke må bade på Blå Flag strande fra den 1. juni til den 1. september.

Strande med badebroer

Vil du helst kunne hoppe direkte i vandet uden at få tang mellem tæerne, så besøg en af vores mange strande med badebroer.

Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i naturen. Det skyldes, at hunden kan være en stressfaktor for naturens vilde dyr og til gene for andre friluftsgæster.
I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal hunde være i snor på stranden. I vinterhalvåret, fra oktober til og med marts, må du gerne lade din hund være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.
På en del strande er det helt forbudt at medtage hunde – læg derfor altid mærke til en evt. lokal skiltning.

I Danmark er der ikke fri camping og det betyder at det ikke er tilladt at overnatte på strande og parkeringspladser. Men der er masser af muligheder for at overnatte på specielle autocamperpladser (hvis man kører i en sådan) og der er mange flotte shelter og naturlejrpladser til dem der kommer på cykel eller til fods.