Langeland
tag til stranden

Tag til stranden

”Nær salten Østerstrand” lyder en linje i vores danske nationalmelodi. Den er skrevet af Adam Oehlenschläger mens han sad ved Stengade Strand, midt på Langeland, under den flotte gamle bøg. Med 140 kilometer kyststrækning er der noget for en hver smag, om man vil bade eller gå ture.

Hunde skal som udgangspunkt altid være i snor i naturen. Det skyldes, at hunden kan være en stressfaktor for naturens vilde dyr og til gene for andre friluftsgæster.
I sommerhalvåret, fra april til og med september, skal hunde være i snor på stranden. I vinterhalvåret, fra oktober til og med marts, må du gerne lade din hund være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.
På en del strande er det helt forbudt at medtage hunde – læg derfor altid mærke til en evt. lokal skiltning.

I Danmark er der ikke fri camping og det betyder at det ikke er tilladt at overnatte på strande og parkeringspladser. Men der er masser af muligheder for at overnatte på specielle autocamperpladser (hvis man kører i en sådan) og der er mange flotte shelter og naturlejrpladser til dem der kommer på cykel eller til fods.