©  Foto:

Rudkøbing Havn

Rudkøbing Havn ligger tæt på den gamle købstad med hyggelige gader, shopping, restauranter og museer.

Havnen er beliggende tæt på by, strand og flot udsigt til Langelandsbroen og ø-havet. Grundet havnens placering mod vest, er her også solnedgang i verdensklasse.

Gratis cykelleje

Lån en cykel gratis på havnen og tag på cykeltur i Rudkøbing og omegn.
I Rudkøbing Havn er cykeludlejning, vand, strøm, bad og Wi-Fi inkluderet i havnepengene.

Sandstrand og badeanstalt

Rudkøbing Badeanstalt ligger i den sydlige ende af havnen og har åbent hele året. Få meter efter badeanstalten ligger den skønneste sandstand.
Kan du ikke vente med en dukkert, kan du også hoppe i bølgen blå direkte fra havnens badebro.

Faciliteter

Inkluderet i havneafgifterne er flere forskellige faciliteter, som bad, toilet, wifi og el. Der er desuden adgang til god grillplads, plads til autocamper og masser indkøbsmuligheder og spisesteder i nærheden af havnen. 

Sejlture

Beliggende direkte ud til sejlrenden ved Langelandsbroen, er her masser af udflugtsmuligheder til naboøerne Ærø, Strynø, Birkholm, Drejø - eller måske blot en tur rundt om Tåsinge med fantastisk udsigt til Valdemar Slot. Man kan se oversigt af småøerne i nærheden eller få overblik over hele det Sydfynske Ø-hav og der kan eventuelt gå sport i at besøge flere øer og udfylde sit ø-pas

Rudkøbing Lystbådehavn

Lystbådehavnen ligger i havnens nordlige ende, i forbindelse med Skudehavnen opført i 80´erne. Havnen er velfungerende og bliver løbende moderniseret, så faciliteterne dækker både fastliggeres og gæstesejleres behov.

Fiskeri- og industrihavn

Havnens sydlige ende fungerer fortsat som industri- og fiskerihavn og herfra er flere gange dagligt færge til både Ærø og Strynø. 
Ved fiskerihavnen ligger en række fredede redskabs- og garnskure. Her findes også en fiskebutik med lækkerier til grillen.

 
På havnen findes flere gamle karakteriske bygninger. Blandt andet et smukt pakhus fra 1916, den over 100 år gamle ottekantede havnekiosk, som faktisk hedder Sekskanten og en ventesal fra omkring 1926.