©  Foto:

Langelands Museum

En træl, bagbundet og halshugget inden han blev gravlagt sammen med sin herre. Én af verdens første dokumenterede tandboringer, udført for 3.000 år siden med et drilbor med flintspids. Disse enestående langelandske fund fra vikingetiden og yngre stenalder er blot en lille del af den omfattende arkæologiske samling, der vises i den gule bygning på Jens Winthers Vej 12 i Rudkøbing.Langelands Museum er stiftet og opbygget af købmand Jens Winther, der blev født i Rudkøbing i 1863.

Samlingerne i Langelands Museum omfatter fund og genstande fra oldtiden op til nyere tid. Alle genstandene stammer fra museets arbejdsområde, der er Langeland og Strynø.

Vores fine og omfattende oldsagssamling fylder halvdelen af pladsen i udstillingen, fordi Langelandsområdet er usædvanlig rigt på oldtidsfund. Af genstande fra nyere tid er vi især stolte af fundene fra renæssancefiskerlejet Sandhagen, vores små, men gode samlinger af sølv, fajance og glas samt smukke 1700-tals møbler, fint dekoreret med indlagt træ.

Aktuelle udstillinger: 

Langelands museum


Jens Winther - Langelands store arkæolog - Ny Særudstilling om Jens Winthers liv og arbejde.  Winther var en mand med store armbevægelser. Han nød sit liv i Rudkøbing og fulgte sin store passion.

Farver i Forlis - skibsportræt i sigteEn udstilling omhandlende en ofte glemt genstand - nemlig skibsportrætter. En udstilling som ikke bare dækker historier, men også spændende naturvidenskabelig, der gør bevarelse af disse genstande mulig. 

Da Langeland sagde NejUdstillingen skildrer den periode i nyere historie, hvor et udrejsecenter skulle placeres på øen, og den efterfølgende massive modstand fra langelænderne.   

Bøger og souvenirs

Museet udgiver mange bøger med resultater, undersøgelser og forskning, bl. a. om arkæologi, søfartshistorie og haver.
Museet på Jens Winthers vej har en lille museums butik hvor du kan købe museets udgivelser samt et udvalg af forskellige souvenirs. 

Flere afdelinger

Langelands Museum er hovedmuseum for en lang række afdelinger rundt på øerne herunder Koldkrigsmuseum, Langelandsfortet og Tobaksladen.