©  Foto:

Fiskerne, Solveig Moa

Blandt gamle fiskerhytter, en kahyt fra en fiskekutter og historier om fiskeriet i Bagenkop findes en række portrætter af byens fiskere, malet af den lokale kunstner Solveig Moa

Fiskere

  • Kunstner: Solveig Moa
  • Opført: 2009

Fiskeriets Hus

Siden 2015 har frivillige kræfter lagt tusindvis af timer i at skabe og formidle den lokale historie om fiskeriet i Bagenkop her i Fiskeriets Hus. Byen havde i 1960’erne Danmarks 5. største fiskeflåde med egen filetfabrik. I dag har erhvervsfiskeriet dog svære kår på Langeland.

Om værket

Blandt gamle fiskerhytter, en kahyt fra en fiskekutter og historier om fiskeriet i Bagenkop findes en række portrætter af byens fiskere, malet af den lokale kunstner Solveig Moa. Værkernes størrelsesforhold er 1:1 med virkeligheden – på nær Susanne, byens eneste kvindelige fisker, som er malet lidt større end hun reelt er for ikke at forsvinde blandt portrætterne af sine mandlige kollegaer. Malerierne blev første gang præsenteret på en udstilling i Bagenkop Kunsthal/Galleri Langeland og er senere blevet købt af Fiskeriets Hus.

Moa ønskede at afbilde de sidste erhvervsdrivende fiskere i Bagenkop og til hendes overraskelse var der hele 18. To af portrætterne er dog solgt og derfor finder man kun 16 fiskere i Fiskeriets Hus.

Samtaler om kunsten

Gå en tur på havnen i Bagenkop og se om du kan genkende fiskerne fra billederne.
Tal evt. om hvordan virkeligheden adskiller sig fra skildringen af fiskerne på Solveig Moas værker.

Om Solveig Moa

Solveig Moa er født i 1961. Hun er uddannet fra Det Fynske Kunstakademis malerlinje i 1985-90. Hun har udstillet i både ind- og udland og er medlem af BKF.

Billedkunstner Solveig Moa interesserer sig for mennesker og særligt mennesker ved havet. Hendes værker er udstillet flere steder på Langeland. Læs mere om Solveig Moa.

 

Andre værker

Kommer du forbi biblioteket i Rudkøbing, kan du her finde Solveig Moas portræt af den langelandske forfatter Vagn Lundbye. Hvis du vil høre mere om portrættet og Vagn Lundbyes forfatterskab, kan du lytte til podcasten Litteratur i Landskabet: Vagn Lundbye.


Se også:

Malerierne af landskabet og fiskerbyen i Fiskeriet Hus er malet af Landskabsmaler Keld Nielsen.