Naturformidling for børn, udstillinger, vild natur, mølle, vandrestier samt café og butik.
Skovsgaard Gods drives af Danmarks Naturfond og er i dag et mangfoldigt videns- og læringscenter for natur, klima, biodiversitet, miljø samt økologisk grøntsags- og landbrugsproduktion.
Den 1. juli åbner hovedbygningen på Skovsgaard Gods igen. "Blomstermanden" Johnny Haugaard er ved at omdanne godset til en stor natur- og blomsterinstallation, som skal formidle historien om Ellen Fuglede og hendes liv på Skovsgaard Gods.
245 hektar indhegning hvor kvæg og heste lever vildt hele året. Det betyder, at de primært lever af det de selv finder i naturen og aldrig kommer på stald, men i stedet lever vildt på arealet.
Oplevelser i naturen - aktivitetscenter for børn og familier.
Traktor- og maskinudstilling, Herskab og Tjenestefolk-udstilling samt Kunstudstilling.
Når godset nu bliver vakt til live med naturens materialer fra nærområdet – bliver Ellens historie også sat i spil.
Åbner 1. juli 2022
I 1805 blev det forbudt at holde kvæg og grise i skove. Skovsgaard fik i 1994 en dispensation.
Engen har for nogle tusinde år siden været en sø, der mod nord og vest har omsluttet Påøen.
Skovsgaard mølle er efter flere restaureringer blevet rigtig flot og har godt velbevaret inventar.
Læs mere om overnatningsmulighederne på Skovsgaard
Litografi af Skovsgaard set fra syd ca. 1850
De første bygninger til Skovsgaard Gods blev opført i slutningen af 1300-tallet. Adelsslægten Modeskal førte godset og herregården videre gennem intet mindre end ni generationer.I 1760 bortaktioneres godset til tre langelandske brødre ved navn Mikkelsen, hvis slægt drev godset frem til 1979.
Hovedbygningen omkring 1902.
Godsets oprindelige hovedbygning blev nedrevet i 1887 og en stor del af de øvrige bygninger gik tabt i 1854 under en stor brand.Den nuværende hovedbygning er opført i nyrenæssancestil i 1889 med hele 21 rum til herskabet. Hovedbygningen er ligesom mange af de øvrige bygninger åben for besøgende.
Ellen Fuglede (1902-1979) fotograferet i 1920´erne foran kaminen i spisesalen på Skovsgaard
Frk. Ellen Fuglede – Skovsgaards sidste ejerFrk. Fuglede er født i København i 1902, men flyttede efter forældrenes skilsmisse med sin mor tilbage til Skovsgaard. Formentlig på grund af moderens mistro til mænd, giftede Ellen sig aldrig.For den ugifte Frk. Fuglede var naturen omkring godset hendes kæreste eje. Derfor testamenterede hun Skovsgaard og godsets 389 HA til Danmarks Naturfredningsforening for at sikre, at godset og naturen efter hendes død ikke blev udnyttet eller bebygget.Danmarks Naturfredningsforening overdrog godset til Danmarks Naturfond.