©  Foto:

Vivian Rose - Billedkunstner

Når billedkunstner Vivian Rose arbejder på Langeland om sommeren, inspireres hun især af naturen.

En alsidig kunstner

Billedkunstner Vivian Rose arbejder primært med det klassiske højtryk i linoleum eller træsnit, men udforsker også andre udtryk og materialer. Hun har bl.a. udsmykket kirker med glasmosaikker og skabt bronzeskulpturen ’Skovserpigen’ i Skovshoved.

”Når jeg arbejder på Langeland, er det især naturen, jeg lader mig inspirere af. I byen er det naturligvis noget helt andet…” – Vivian Rose

Skulptur af Vivian Rose - oplev kunst på Langeland

Sommerresidens på Langeland

Vivian Rose kom til Langeland i april 1945 og har været her 70 år – hovedsagelig om sommeren i Hou i et sommerhus, som hendes oldemor Susanne Linder-Madsen købte, og som Vivian Rose med sine børnebørn er sjette generation i.

Hun har ligeledes i femten år haft et tilhørsforhold til Sydlangeland. Familien havde et bindingsværkshus for at være i nærheden af faderen, der en kort overgang var orlogskaptajn på Holmegården. I tiden på Sydlangeland kom hun på nært hold af det lokale miljø; hjemmeslagtning, høst og fiskeri, og det blev hendes motiver i de unge år på akademiet.

Biografi

Vivian Rose (f. 1945) er uddannet på det Kgl. Danske Akademi i København i 1970. Hun debuterede som billedkunstner på Charlottenborgs Forårsudstilling i 1967.
Medlem af Kunstnersamfundet, Danske Grafikere, Dansk Billedhuggersamfund og Billedkunstnernes Forbund.

Skulptur af Vivian Rose