Gå til indhold
©  Foto:

Skovhus Keramik Butik Rudkøbing

Brugskunstbutik med unik hjemmelavet keramik og andet mums. Leder du efter unika-ting og eller et lokalt produceret minde fra Langeland, er Skovhus Keramik stedet at besøge.

Skovhus Keramiks Butik i Rudkøbing sælger unika keramik fra værkstedet syd for Tranekær og særligt udvalgte nordisk inspirerede boligartikler fra samarbejdspartnere.

Butikken ligger centralt på gågaden, tæt på Torvet med masser af liv og lige, ud til passagen op til Rudkøbings flotte mølle. Butikken vil være åben i sommerperioden, op til jul og efter behov resten af året.

I 2020, hvor Langelands herligheder blev kendt af mange, var interessen også stor for den håndlavede keramik, som blev solgt fra en lille vejbod i tilknytning til værkstedet. Og det var helt naturligt at året efter var det tid til at åbne en hyggelig butik centralt i Rudkøbings smukke gader.

Værkstedet er indrettet i den gamle landsbysnedkeri på Stengadevej, over for Tobaksladen, som også er familiens populære flexbolig. Trine Steffensen, er designeren og keramikeren bag produktion, indkøb og butik. Og hun har stor hjælp af datteren, Thilde, der gerne hjælper til når hun har tid fra skole. De er begge meget inspireret af den nordiske stil og ikke mindst af den fantastiske natur som værkstedet er omgivet af. Værkstedet og familiens flexbolig ligger i skovene syd for Tranekær. Værkstedet ligger skråt over for Tobaksladen på Stengadevej og her følger man årstiderne, farverne, lydene, duftene, lyset og formerne i den omgivende natur. Ud over egne varer, som typisk er skåle, tallerkner, krus, vaser, lysestager m.m. har Trine, fra anerkendte leverandører, udvalgt nordisk inspirerede tekstiler, lys, fåreskind, lanterne, tørklæder, viskestykker, tæpper, plaider m.m. – typisk ting som man lige kan bruge i fritidshuset eller tage med hjem og give minder om Langeland.