©  Foto:

Østerportbækken, Alfio Bonanno

Med et vandløb på 9 meter, store kampesten, polerede granitsten og store krybdyr er Østerport Bækken er et iøjefaldende værk.

Østerportbækken

  • Kunstner: Alfio Bonanno
  • Opført: 1987

Om værket

Med et vandløb på 9 meter, store kampesten, polerede granitsten, der rejser sig 3 meter op i luften og store krybdyr støbt i bronze er Østerportbækken et iøjefaldende værk. Kunstneren bag værket er Alfio Bonanno, der siden 1975 har været bosat på Langeland. Ved værkets afsløring udtalte Alfio, at værket er lavet af kærlighed til Rudkøbing. Det blev bestilt af Amtssparekassen som en gave i anledning af byens 700-års købstadsjubilæum.

Med værket ønskede Alfio at skabe en natur-oase midt i byen, hvor bevægelserne i værkets vand stod i kontrast til de statiske bygninger, som omgiver det. Et rekreativt rum, hvor man kan tage et hvil fra byens trommerum.

Mellem de store sten ses to store kæmpefirben med klør, der ligner lange fingre. Firbenene, der er støbt i bronze, ligner efter sigende de komodovaraner, som den langelandske forfatter Vagn Lundbye mødte på Komodo-øen omkring 1980.

Bonanno og Lundbye

Alfio og Vagn Lundbye delte kærligheden til natur og dyr og har begge været aktive og vigtige personligheder i Langelands kulturliv. Vil du vide mere om, hvordan de to kunstnere samarbejdede og inspirerede hinanden, kan du lytte til podcasten Litteratur i landskabet.

Og vil du vide mere om Alfio Bonnanno, kan du læse mere her.