©  Foto:

Langelands Efterskole

Langelands Efterskole lærer de unge både om og gennem bæredygtighed – midt i det smukke Sydfynske Øhav

En Efterskole med Bæredygtigt Hjerte

På Langelands Efterskole handler undervisningen ikke kun om bøger og lektier. Som elev på LE lærer de unge både OM bæredygtighed og at VÆRE bæredygtig. Her bliver bæredygtighed en del af hverdagen gennem konkrete projekter som den maritime nyttehave. Langelands Efterskole er netop den første efterskole i landet, der har “åbnet” en maritim nyttehave; en bølgemark i havet omkring Langeland. 

Eleverne lærer at dyrke blåmuslinger og tang og oplever, hvordan man kan skabe nye fødevarer fra havet – alt sammen med fokus på den grønne omstilling.

"Den grønne omstilling og arbejdet med bæredygtighed er et spørgsmål om retfærdighed mellem generationer. På Langelands Efterskole mener vi, at de unge fortjener, at vi er opmærksomme på dét faktum, og at vi som efterskole kan gøre en forskel. Derfor er vi UNESCO Verdensmålsskole, og derfor vil vi gerne inspirere vores unge til at træffe mere bæredygtige valg i hverdagen." skriver Langelands Efterskole

Kreativitet og Fællesskab

Kreativitet er i højsædet på Langelands Efterskole. Eleverne kan udfolde sig i værkstederne, tage del i Folkehuset og bidrage til Bælgfrugtpartnerskabet. Her er der plads til både små og store armbevægelser – og masser af hyggelige fællesskaber.

En Del af Geopark Det Sydfynske Øhav

Som partner i Geopark Det Sydfynske Øhav er Langelands Efterskole en aktiv del af det lokale fællesskab. Her kan de unge være med til at gøre en forskel gennem projekter, der skaber sammenhæng mellem hav og land.