©  Foto:

Kunsttårn 10 - Britt Smelvær - Havet giver - Havet tager

Dette tårn gør opmærksom på fiskerierhvervet og det at leve tæt på havet.

Kunsttårn 10

  • Kunstner: Britt Smelvær
  • Kunstværk: “Havet giver - havet tager”
  • Opført: 2024

Havet giver - havet tager

Langeland har en 152 kilometer lang kystlinje og flere små fiskerihavne. I Kunsttårn 10 sætter Britt Smelvær fokus på fiskerierhvervet og livet tæt på havet. Her har fiskerne hentet fangst fra havets spisekammer.

I dag er fiskebestandene omkring Langeland ikke, hvad de engang var. Kunsttårnet tjener som en påmindelse om havets sårbarhed. Selvom havets overflade ser ren og rolig ud, har forurening både i havet og på landjorden skadet miljøet.

"I Bagenkop fandt jeg fiskenet, og i Spodsbjerg fandt jeg ruser. Jeg svejsede et rionet sammen i tårnets størrelse, og i min lade lavede jeg forarbejdet til montering i tårn nr. 10. Med hjælp fra Langeland El monterede jeg armeringsfolier på væggene og fastgjorde rionettet," forklarer Britt Smelvær.

Britt Smelvær

Britt Smelvær blev født i Skotland i 1945, men voksede op i Norge. Efter sin uddannelse på Statens Lærerskole i Formning flyttede hun til København, hvor hun har boet siden 1970.

Som kunstner er Britt autodidakt. Hun har udforsket mange forskellige teknikker og materialer, og bevæget sig fra traditionel billedvævning gennem Arte Povera i sine værker og installationer til land-art, hvor hun arbejder med natur i natur.

Britt Smelværs kunst refererer ofte til naturen samt hendes behov for orden, som hun finder i geometrien og ornamenternes verden. Hendes kunstneriske arbejde har rødder i tekstilkunsten, og i dag arbejder hun mest med maleri og grafik.

I Danmark er Britt især kendt for sine tekstile værker, der brød med den traditionelle tekstilkunst. Hendes installationer har været vist i Kunstnergruppen Transit, på Charlottenborg i København og på udstillinger rundt om i verden.

Læs mere og se, hvor du kan finde flere værker af Britt Smelvær.

Langelands Kunsttårne - en unik måde at opleve kunst på

Danmarks længste kunstudstilling kan opleves i 12 tidligere transformatortårne på Langeland. Kunsttårnene giver beskueren en kunstnerisk oplevelse midt i den langelandske natur.
Fra Nord til Syd og Øst til Vest bevæger man sig rundt i et kulturlandskab, hvor man kan opleve kunsten i fred og ro.
Tårnene er åbne hele året rundt. Turen rundt vil altid byde på en ny oplevelse betinget af årstiderne og vejret.

Læs mere om de 12 kunsttårne på www.langeland.dk/oplevelser/kunsttarneLangelands_Kunsttårne