©  Foto:

11 bud på fremtidens Langeland - en visionær arkitekturudstilling

Oplev visionære arkitektstuderendes forslag til, hvordan Langelands landskab og bygninger kan gentænkes i en bæredygtig fremtid

Oplev visionære arkitektstuderendes bud på, hvordan Langelands landskab og bygninger kan gentænkes i en bæredygtig fremtid

Hvordan ser fremtidens Langeland ud?

I Besøgscenter Langeland kan du opleve en lille, men inspirerende arkitekturudstilling med 11 visionære projekter under titlen "Regenerative produktionsformer – gentænkning af land og brug på Langeland."

Drømmende fremtidsscenarier fra unge arkitekter

En gruppe arkitektstuderende fra Det Kongelige Akademi har udviklet nyskabende forslag til, hvordan Langeland kan tilpasses regenerative produktionsformer. Projekterne spænder fra transformation af eksisterende bygninger til helt nye konstruktioner, hvor natur, ressourcer og bæredygtighed tænkes sammen på nye måder.

Idéer, der inspirerer

I udstillingens beskrivelser kan du fordybe dig i de studerendes visioner for fremtidens ø. Det er ikke konkrete byggeplaner, men kreative idéer, der inviterer til debat og udvikling – og som måske kan være med til at forme Langelands fremtid.

I udstillingen kan du bl.a. opleve:

Langelands Grønne Kaserne

Projektet gentænker et tidligere landbrug på Langeland som et grønt center for bæredygtighed og regenerativt byggeri. Kaserneområdet laves til et eksperimenterende lærings- og produktionsmiljø, hvor byggeri, naturgenopretning og undervisning går hånd i hånd. Der fokuseres særligt på lavbundsjorde og potentialet i at bruge dem til klimavenlig dyrkning og skovrejsning, samtidig med at det eksisterende byggeri revitaliseres med biobaserede materialer.

Rodplanen - Udvikling på naturens præmis

Rodplanen er en helhedsplan for bæredygtig udvikling af Langeland med naturen som styrende princip. Projektet arbejder med at regenerere landskabet gennem nye beplantningsstrukturer, naturnær bosætning og enkle byggeteknikker. Det foreslås, at nye bebyggelser placeres i symbiose med landskabets strukturer og at man bygger i enkle, fleksible og naturvenlige systemer, hvor ressourcer recirkuleres lokalt.

Cirkulært Langeland

Et projekt med fokus på bæredygtig omdannelse af en eksisterende gård til et levende center for fællesskab, mad, natur og læring. Gården omdannes til et samlingspunkt med værksteder, undervisning, madfællesskab og opholdsrum, med udgangspunkt i cirkulære principper og lokal forankring. Arkitekturen bygger på eksisterende bygningers kvaliteter og skaber sammenhæng mellem inde og ude med respekt for stedet og historien.

Sitopia – Sammen om liv og have

Sitopia tager udgangspunkt i ideen om, at vores forhold til mad og jord former samfundet. Projektet transformerer et eksisterende gårdmiljø til et bofællesskab, hvor madproduktion, fællesskab og dagligliv er tæt forbundne. Bygningerne restaureres og udbygges med respekt for stedets historie og landskab, og der arbejdes med en lavmælt og fleksibel arkitektur, hvor boliger og fælles faciliteter understøtter både samarbejde og privatliv.

Udstillingen kan ses frem til 31. maj.

Se Besøgcentrets åbningstider