Geopark Besøgscenter - tag på cykeltur og oplev geoparken

NYHED: Geopark Besøgscenter åbner på Langeland

7.2.2022
Foto: VisitLangeland

Fredag den 11. februar kl. 14 slås dørene op til et nyt Geopark besøgscenter på Langeland lige midt i Rudkøbing ved Østergade 25 i portåbningen.

Kom til åbningen

Til åbningen vil borgmester Tonni Hansen, formanden for Erhvervs-, Kultur og Turismeudvalget i Langeland Kommune og formand for Rudkøbing Handelsstandsforening Jørgen Nielsen samt Geoparkens sekretariatschef Rasmus Elmquist sige et par ord og der vil blive budt på et par lokale mundsmage.

Formidling af Geoparken på Langeland

Det nye Geopark besøgscenter skal formidle historien om den unikke geologi, natur- og kulturarv i det Sydfynske Øhav med en særlig langelandsk vinkel. Det lokale langelandske SHORES projekt, som skal indfri Langelands potentiale som øhavets hotspot for vandaktiviteter, indgår som en del af udstillingen. SHORES er med fokus på mulighederne for aktiviteter langs kysten et vigtigt bidrag fra Langeland ind i Geoparkens oplevelsesmuligheder.

Besøgscenteret vil være åbent og offentligt tilgængeligt alle ugens dage og er tænkt som en appetitvækker til at gå på opdagelse i den langelandske natur. Man kan bl.a. udforske øens mange hatbakker og blive hatbakke-erobrer hvis man bestiger 8 udvalgte hatbakker.

Man kan også læse mere om den særlige langelandske geologi med hatbakker, kulturarven og de mange aktiviteter langs kysten som udvikles i SHORES projektet og dermed blive inspireret til at opleve Geoparken på Langeland.

Ud over besøgscentret vil man også kunne få yderligere information om Geoparken i Øhavets Smakke- og Naturcenter på Strynø, på Lohals Havn og ved Koldkrigsmuseum Langelandsfort ved Bagenkop, sidstnævnte er under planlægning.

Geopark Det Sydfynske Øhav

Geopark Det Sydfynske Øhav blev etableret i 2018 af Svendborg, Faaborg-Midtfyn, Langeland og Ærø Kommuner. Der er allerede etableret et besøgscenter for Geoparken på Øhavsmuseet i Faaborg og yderligere to er under planlægning i Svendborg og på Ærø.

Formålet med det sydfynske samarbejde om Geopark Det Sydfynske Øhav er at øge kendskabet til områdets unikke geologi, natur- og kulturarv gennem viden og fortællinger om det levede liv med afsæt i øhavet, søfartshistorien, kulturlandskabet og et aktivt udeliv, at koble den særegne geologi på Sydfyn og øerne til områdets natur- og kulturhistorie, at skabe innovativ og bæredygtig udvikling og værdi i de fire ejerkommuner gennem samarbejder og stærk lokal forankring og at skabe merværdi for lokalbefolkningen og gæster.