Insektskoven

NYHED: Mød naturen gennem kunst, VR og film - “Insektskoven” kommer til Langeland

28.10.2021
Foto: Artmobilen

Tag til Skovsgaard Gods og oplev en 6 meter lang film-installation, 3 VR film, mød et træ og byg kunstværker sammen med naturen. Et unikt samarbejde mellem film og kunst bringer det gigantiske værk af Alfio Bonanno til Langeland.

I anledning af Lys i Mørket premierer VR-og Storskærmsværket, “ Væsner i Insektskoven”, på Langeland. Den digitale fortolkning er skabt af i et unikt samarbejde, mellem digital instruktørog producer Asta Wellejus, Die Asta Experience, kunstner Alfio Bonanno og kunsthistoriker og formidler Christian Kortegaard Madsen. Landart-værket “Insektskoven”, der har hjemme på Amager Fælled ved København, bliver ved hjælp af VR og Artmobilen, en transportabelfilm-installation på seks gange to meter, flyttet digitalt til Langeland, hvor kunstneren bor. I oplevelsen kan du prøve at være en fugl, en hund eller et insekt.

Workshop for børnefamilier

Lørdag d. 6. november fra klokken 13-16, kan børnefamilier sammen med kunstneren Alfio Bonanno, instruktør og producer Asta Wellejus, biolog og forfatter Anja Vensild Hørnell oplevefilm-installationen, ”møde” et træ og bygge kunstværker sammen med naturen og kunstneren i selskab med to rigtige hekse. Du kan prøve at møde naturen, som kunstner og som heks. Oplevelsen skaber en bro mellem menneske og natur og giver jer som familie mulighed for at være kreative i naturen på en ny bæredygtig måde.

Besøg ”Insektskoven” til Lys i Mørket

Om aftenen den 6. november kan kunstværket med film-installation og VR besøges på Skovsgaard Gods fra solnedgang (klokken 16:38) til klokken 23:00. Oplevelsen er en del af kulturaftenen Lys i Mørket, der samme aften inviterer indenfor i bl.a. Fakkebjergbunkeren, Keldsnor Fyr, Tranekær Slot, Nowhuset i Tullebølle og en lang række øvrige spændende steder. Lys i Mørket starter allerede fredag i Rudkøbing og på Strynø.

Du kan læse mere om arrangementet og købe billet på skovsgaard.dn.dk/det-sker og se hele programmet for Lys i Mørket på langeland.dk/lys

Premieren er i lavet i samarbejde mellem:

  • Asta Wellejus, instruktør og digital producer Die Asta Experience. Tidligere udvikler for Lars von Trier.
  • Alfio Bonanno, Langelands internationalt anerkendte kunstner
  • Skovsgaard Gods
  • Langeland Kommune / VisitLangeland

Projektet realiseres med støtte fra Kulturregion Fyn, Øernes Kunstfond, Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsen og Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne. Filmene er produceret af Asta Wellejus, Die Asta Experience i samarbejdemed Ane Skak, Immersive Stories. Lyd/ teknik, Janus Heiberg Madsen, klip Stephanie Brauer, komponist Gunner Møller Pedersen.

For yderligere information: Asta Wellejus, Die Asta Expererience: tlf. 22 1018 70, mail: asta@dieasta.dk

Lys i mørket: Kontakt Mads Hansen, VisitLangeland, tlf. 20 47 84 83, mail:mazaha@langelandkommune.dk