Skuespillerne indspiller speak til det usynlige teater

NYHED: Stjernecast til Langeland

9.4.2021
Foto: Baggårdsteateret - Lea Helene Adelsten Olsen

Med et rekordstort cast sætter BaggårdTeatret deres 3. usynlige teaterforestilling i søen - med Langeland som scenen.

Mod Strømmen får premiere fredag den 28. maj og starter i Rudkøbing. 4 verdenshjørner, flere strømforsøg og et luftskib er på spil, når publikum sammen med H. C. Ørsted tager på en eventyrlig jagt.

Den app-baserede forestilling er skabt til alle fra 8 år og som publikum vælger du selv din vej rundt på øen gennem tre akter. Hele tyve stemmer er der i den nye audiowalk, der optages både på dansk, tysk og engelsk.

Thure Lindhardt har hovedrollen som H.C. Ørsted, Iben Hjejle spiller Ellen Fuglede, som publikum møder ved Skovsgaard Gods. Rasmus Botoft, Danica Curcic, Kirsten Lehfeldt, Stig Hoffmeyer, Waage Sandø, Karen-Lise Mynster og Simon Sears m.fl. er alle på rollelisten. BaggårdTeatret har dermed samlet et cast, som enhver dansk spillefilm næsten må misunde.  

Skuespillerne indspiller speak til det usynlige teater

Foto:Baggårdsteateret - Jakob Carlsen

Vi håber, at publikum får en sanselig oplevelse rundt på den smukke ø, og helt i H.C. Ørsteds ånd håber jeg, at vi giver lysten til at være nysgerrig og gå på opdagelse videre.  - Jakob Engmann

Også Langelands Borgmester Tonni Hansen glæder sig over den nye formidlingsform:  

På den måde får man som familie mulighed for at få en fælles opleves, når det passer ind i ens planlægning og tage med på en hæsblæsende og sanselig opdagelsesrejse rundt på Langeland. Det er både et spændende og meget fleksibelt tilbud for langelændere og for vores mange turister.  - Borgmester Tonni Hansen

Skuespillerne indspiller speak til det usynlige teater

Foto:Baggårdsteateret - Jakob Carlsen

Folkene bag

Mod Strømmen er skrevet af Jannie Schjødt Kold, der også skrev Under Isen, der foregår i Faaborg. Både den og BaggårdTeatrets første audiowalk Sundets Stilhed i Svendborg har høstet flotte anmeldelser. Med Mod Strømmen har teatret sammen med lyddesigner og assisterende instruktør Mathias Sørensen fra Kontrafej skabt en trilogi af nyskabende, langtidsholdbare teaterforestillinger, der gør teatret tilgængeligt 24-7.

Mod Strømmen er støttet af Kulturregion Fyn. Den er skabt i samarbejde med Svendborg Kommune, Langeland Kommune, Langeland Museum, Skovsgaard Gods og Tickon – Tranekær Internationale Center for Kunst og Natur.

FAKTABOKS 

App: Baggaardteatret
Pris for turen: 89 kr.  

Sprog: Dansk, engelsk eller tysk 

Lokation: Ruterne ligger i hvert sit verdenshjørne. Vest/Rudkøbing, Nord/Tranekær, Syd/Bagenkop og Øst/Skovsgaard Gods. Turen starter i Vest og slutter i Øst. Imellem de to akter vælger du selv, om du vil køre mod Nord eller Syd og du skal kun vælge en af de to.

Længde: De tre ture, du vælger, er tilsammen ca. 6 km. Dertil kommer noget gåtid retur. Samlet set er ruterne ikke længere end 10 km. Du kan tage alle tre akter på én dag eller komme tilbage en anden dag. 

Varighed: Ca. 3 timers lydteater.

Transport: Du skal selv transportere dig mellem akterne, og det er nemmest i bil.

Mere info: baggaardteatret.dk