Podcast Lyden af Langeland

NYHED: ”Lyden af Langeland” - ny podcastserie om de langelandske turistattraktioner

2.12.2021
Foto: Colourbox

VisitLangeland og Langelands Museum udkommer nu med ”Lyden af Langeland”, som er en ny podcastserie om de langelandske turistattraktioner.  

Oplev Langeland på en ny måde

”Lyden af Langeland” er en podcastserie, der præsenterer dig for Langeland, Strynø og Siøs mange fortidsminder, naturattraktioner og personer med tilknytning til området. Podcasten er din genvej til gode langelandske fortællinger, den gør det nemt at opleve de mange attraktioner og giver dig også tips til aktiviteter og andre oplevelser.

Afsnittene fordeler sig fra Hou på Nordlangeland og helt ned til en sydligste spids ved Bagenkop, over på Strynø og også en tur til Siø. Så uanset hvor du befinder dig i området, kan du nemt finde en podcast, som kan fortælle dig om en attraktion i nærheden.

Foto:Mette Johnsen

Sjove fortællinger levendegør ubemandede attraktioner

Podcasts som medie giver lytteren en lydfortælling og i ”Lyden af Langeland” bliver det brugt til at give indblik i den attraktion, man står ved. ”Man kan måske kalde det for en lokalguide, der er til rådighed 24/7. Én der er god til at fortælle historien bag, men også fremhæver de lidt mere skæve fortællinger. Så man kan få sig et lille grin eller nogle sjove facts, der stedfæster oplevelsen lidt mere. Så det ikke ”bare” er heste eller ”bare” et bøgetræ”, fortæller Frauke Coch Nielsen, projektmedarbejder ved Visitlangeland, som har stået for produktion af podcastserien. 

”Det skal give en ekstra dimension til de her ubemandede attraktioner – altså ting man ellers bare ser på. Så man ved, hvad man skal stille skarpt på og hvad der gør det til noget særligt”, fortsætter Frauke Coch Nielsen.

Ud i naturen med historien i ørerne  

I ”Lyden af Langeland” får du fortællingerne fra dem, der kender attraktionerne allerbedst. Du kommer med bag kulisserne og bliver taget i hånden ind i de fortællinger, der gør den enkelte attraktion til noget helt særligt, uden at det bliver helt nørdet. 

Frauke Coch Nielsen er selv indfødt langelænder og har været ude at støve alle de små, skæve og sjove fortællinger op, så du kan bevæge dig ud i det langelandske landskab med historien i ørerne. 

Du kan lytte til fortællingerne i bilen på vej ud til attraktionen eller vente til du er on-site. Det eneste, du skal bruge, er en smartphone og et par høretelefoner.  

De første 5 afsnit er tilgængelige fra d. 1. juli og de har fokus på Tranekær og Bagenkop: Oehlenschlägers Bøg, Jættestuen i Tvede Skov, Tranekær Slot, Hatbakker og De vilde heste. Resten af 2021 vil der løbende blive udgivet flere afsnit. 

Du kan fra d. 1. juli finde podcasten på Langeland.dk under navnet af ”Lyden af Langeland” og den vil også være tilgængelig på almindelige podcastplatforme og YouTube.