Skovsgård sti

Skovsti ved Skovsgaard God adgang

Foto: TEL

Kågårdsvej 6, 5900  Rudkøbing

Bølgende kornmarker, grønne enge, blomstrende overdrev, kilometervis af levende hegn, varierende skove og masser af vådområder fyldt med spændende dyre- og planteliv. Det er kendetegnende for Danmarks Naturfonds økologiske herregård Skovsgaard på Langeland.

Skovstien
I Konabbe Skov, øst for Skovsgaard, er anlagt en kørestolsvenlig sti på ca. 1,5 kilometer. Stien følger et varieret forløb gennem skoven. Den går gennem en gammel bøgeskov, en ung egeskov, langs Påø Eng, over en lille skovsump og forbi fortidsminder.

Fugletårn
Stien har udgangspunkt nær Skovsgaards fugletårn ved Rifbjerg Sø. Fugletårnet har nem tilgang for kørestole, så kørestolsbrugere kan sidde og betragte de mange fugle over søen, som området er kendt for.

Find vej
Du finder stien og fugletårnet ved at dreje af ved kroen i Lindelse mod Hennetved, og fortsætte til du ser skiltet med Skovsgaard. Derfra videre af Kågårdsvej, indtil du er næsten helt nede ved vandet. Her ser du skoven på højre hånd.

Kys frøen
Når du er i området, kan du også besøge Oplevelsescenter Kys Frøen. Kys Frøen er et oplevelsestilbud særligt rettet mod børnefamilier. Her er idéer til aktiviteter med grej samt vejledninger til lån. Desuden forslag til ruter ud i naturen, hvor man kan få nogle sjove og gode oplevelser sammen.

Du kan også se en lille udstilling ved Skovsgaards naturværksted, som præsenterer ni forskellige naturaktiviteter. Til hver aktivitet er der vejledninger og grej til udlån: GPS til skattejagt, lydoptager til fuglefløjt, net til ”jagt” i vandhullet, gips til afstøbninger af dyrespor og meget mere. Skriftlige vejledninger guider dig sikkert gennem aktiviteterne og små rygsække og trækvogne står til disposition for familiens ekspedition ud i flora og fauna.

Se åbningstider på www.dn.dk/skovsgaard

Tlf: 2618 5526 /6257 2666
E-mail: mkp@dn.dk
Hjemmeside: www.dn.dk/skovsgaard