MadpakkeTogvogn

Madpakke togvogn God adgang

Foto: TEL

Blandebjerg 2C, 5900 Rudkøbing

For mange år siden havde man en togbane på Langeland, og er du toginteresseret, er dette måske noget for dig. Da en del af strækningen stadig findes, har man asfalteret den og gjort det muligt, at kunne færdes på den del, som starter ved mindestenen på Humblevej, lige før bakkerne til Haugbølle, og slutter ved Bregnevej i Lindelse.

Strækningen er godt 2.30 kilometer, og det er muligt at holde pause på gåturen og nyde sin medbragte mad og den skønne natur. Man har sat en togvogn op ca. midt på strækningen og den er lavet så en kørestolsbruger også kan bruge den, da der er sat borde op inde i vognen som en kørestol kan komme indunder.

På strækningen findes et par små forhøjningen, som nemt kan forceres, om man kommer med rollator, eller andre former for hjælpemidler.

Man kan starte turen ved at holde ved mindestenen på Humblevej, ved de 2 bakker ved Haugbølle. Der er ikke nogen reel handicapparkeringsplads, men da stykket er belagt med asfalt, er det muligt at holde der. Herfra kan man så tage turen til den anden ende, hvor man kommer ud på Bregnevej i Lindelse, og samme vej tilbage igen.
Man kan også starte turen, ved at dreje af hovedvejen lige overfor plejehjemmet i Lindelse, ned af Birkevej. Til højre af Lønkildevej og så fortsætte til enden af Bregnevej. Her starter turen af Banen, hvis man vil holde her, skal man tage hensyn til de beboere, som bor lige ved siden af, så de kan komme ud og ind med deres egne biler.

Der findes ikke noget handicaptoilet på ruten eller handicapparkeringsplads.