I Krig og Kærlighed

Filmlocations

Foto: Langeland Turistbureau

”Klar til optagelse”, ”kamera kører” og ”værsgo”. 

Langeland har de sidste mange år været et af instruktørernes valg, når der skulle findes gode locations.
”Klar til optagelse”, ”kamera kører” og ”værsgo”. Sådan har det efterhånden lydt nogle gange på Langeland. I 2009 var det optagelserne til Susanne Biers ”Hævnen”, som både fik en Oscar og en Golden Globe. Filmen blev bl.a. optaget i Rudkøbing, og på havnen ligger den store silo, der havde en betydelig rolle i filmen. 
Skuespillerne og filmholdene er selvfølgelig for længst væk, eventuelle kulisser er fjernet, og det er lokale beboere og ikke statister, der bevæger sig rundt på de forskellige locations. Men – der er noget magisk ved film, og når man f.eks. står på havnen i Rudkøbing og bøjer nakken tilbage for at se toppen af siloen, kunne det måske godt ligne Mikael Persbrandt, der går rundt deroppe. De lokale ved selvfølgelig godt, at det nok bare er Kenneth, der arbejder på ”Kornet”, som siloen kaldes af os lokale.

Det at have muligheden for at besøge filmlocations er lidt specielt. Det giver én følelsen af ”at være der”, små filmklip kører inde i hovedet, og man har et tydeligt billede af det klip, som er optaget lige her.

Gennem årene har Langelands natur og bygninger lagt location til følgende danske film: Erna i Krig (2020) Brakland (2018) Håbet (Serie 2018) I Krig og Kærlighed (2018) En Chance Til (2014), Hævnen (2009), Camping (2008), Hjemve (2006), Fakiren fra Bilbao (2003), Pelle Erobreren (1987), Vores År (1979) og Livsens Ondskab (1971).

HENT FOLDER MED FILMLOCATIONS