©  Foto:

TICKON: A Hill of Contemplation, Herman Prigann

Den tyske kunstner Herman Prigann har skabt et værk, hvor man som menneske selv er i konstruktiv dialog med naturen.  

A Hill of Contemplation

  • Kunstner: Herman Prigann
  • 1995

OBS: Der skal betales entré (25 kr.) for at komme ind i Slotsparken. 

Et rum til refleksion og meditation

Tre gamle, flerstammede bøgetræer danner rammen omkring Herman Priganns værk, ’A Hill of Contemplation’. Værket ligger på en bakketop, men er ikke alene en bakke til refleksion, men omfatter også en skålformet fordybning foret med sten (eller løv), der er ideel til meditation. 

Med udsigten til himlen, til forårets sarte lysegrønne løv, sommerens mørkere intense og tætte grønne bladhang, til efterårets flammende kulører i rød-gule farver - eller til de grafisk tegnede nøgne grene i vintertiden, føles Herman Priganns skål som et sted, hvor man som menneske selv er i konstruktiv dialog med naturen.  

Herman Prigann

Herman Prigann, født 1942 i Recklinghausen, Tyskland, død 2008 på Mallorca, Spanien. Studerede maleri og byplanlægning i Hamburg og har undervist på Bauhaus i Dessau. Han boede og arbejdede til sin død på Mallorca. I starten var hans udstillinger kombineret med happenings, senere blev det ilden. Hans hovedværk udførte han i 1992 på Sprengel Museum, Hannover: Med en bred og høj vold af træstammer og jord, 50 meter i diameter og med indgange i de fire verdenshjørner skabte han værket “Ring der Erinnerung”, som henover den gamle grænse forbinder Øst- og Vesttyskland. 

Læs mere

Læs mere om TICKON her.