©  Foto:

KUNST PÅ BIBLIOTEKET: Skulpturer af Lars Calmar

På Langeland Bibliotek kan du opleve værker af en række kunstnere, blandt andre Lars Calmar

  • Kunstner: Lars Calmar

Hvad enten du ankommer til Langelands Bibliotek gennem hovedindgangen eller fra Østerport bliver du budt velkommen af Lars Calmars skulpturer.
Går du ind gennem hovedindgangen møder du i vindfanget en ældre kvinde og hendes to hunde. Kvinden er klædt i en stor frakke og har et tørklæde om hovedet. Hendes blik er bestemt og mimikken i hendes ansigt en anelse sammenbidt. Fugerne i hendes ansigt står tydeligt frem og man kan fornemme, hvordan kvindens barm hænger under frakken.
Dette fokus på hvordan tiden sætter sine spor på vores kroppe, er karakteristisk for store dele af Calmars arbejde med skulptur. Ofte er de mennesker, han afbilder, dog afklædte, så tyngdekraftens uundgåelige virkning på den menneskelige krop virkelig kan ses.

Går du gennem biblioteket og ud af døren mod Østerport, møder du igen to hunde, denne gang akkompagneret af en nøgen torso fra en kvinde. Torsoen er tydeligvis fra en ældre kvinde og placeret på en piedestal i siddende position. Opstillingen af torsoen mimer antikkens skulpturer, som ophøjede den adrætte og atletiske krop, her er det dog den aldrende, forgængelige krop, der hyldes.

Lars Calmar

Lars Calmar er født på Langeland i 1968. Han er udlært pottemager og som skulptør autodidakt. Han har bl.a. udstillet i Chicago, New York og Toronto samt solgt værker til Kulturministeriet og Fyns Kunstfond. 

Læs mere om Lars Calmar her.

Sehe auch

Die Skulptur mit den zwei Köpfen.