©  Foto:

Fiskeriets Hus

Gå på opdagelse i fiskeriets historie. Prøv kræfter med at styre en fiskekutter gennem Bagenkop Havn i den interaktive simulator og oplev hvordan mennesker og teknologi har udviklet fiskerierhvervet frem til i dag. 

En tidslomme på et presset erhverv

Når du besøger Fiskeriets Hus i Bagenkop bliver du klogere på fiskernes liv og erhverv. Det er en sjov oplevelse hvor der kan gåes på oplevelsesrejse i 
en verden bygget af sjove, kuriøse og bemærkelseværdige effekter fra en svunden tid, der vidner om hårdt arbejde, flid og viljestyrke.

Se et fiskerhjem som det tog sig ud i gamle dage. Redskaber de brugte, og værkstederne der understøttede fiskerierhvervet.

 

Modelskibe og malerier

I udstillingen står mange flotte modelskibe, hvoraf en del af bygget af en lokal fisker.  

På væggene hænger et utal af forskellige navneskilte fra de mange fiskerbåde, som lokale ildsjæle har samlet gennem årene.

Prøv selv kræfter med en kutter i simulator

Vil du selv prøve kræfter med en fiskekutter i Østersøen - Så prøv simulatoren. Her kan du navigere i magsvejr og under hårde forhold med bølger, regn og rusk.

Du kan sejle dag- og natsejlads på søen og i havn, hvor du deler havet med andre fartøjer.

Simulatoren er udviklet med udgangspunkt i kutteren SG 92. Havnemiljøet simulerer Bagenkop.

Det hele er meget livagtigt, også når du laver skader på båden.

Du kan roligt sætte god tid af, hvis du vil se alle de udstillede genstande og få de gode historier med.


Frivillige kræfter

Udstillingen, som er skabt af frivillige hænder, som siden overtagelsen af ejendommen 1. januar 2015 har brugt i tusindvis af timer på at renovere og bygge ejendommen om, for at kunne fortælle et stykke vigtigt lokalhistorie.
 
 

Fiskeriets hus holder vinterlukket fra uge 43 og åbner igen til påske.