Hannu Sarenström er flyttet til Langeland og elsker det særlige lys

Hannu Sarenström anbefaler: Det smukkeste lys

Foto: Hannu Sarenström

Den svenske haveguru Hannu Sarenström flyttede i 2017 fra Sverige til Langeland, hvorfra han blandt andet skriver bøger om sit haveliv til sine svenske læsere. Her fortæller han om sit forhold til Langeland, lyset og kunsten.

Det smukkeste af lys

Første gang jeg besøgte Langeland var sommeren 2017, jeg havde kørt ned fra Sverige for at se på huse, og udforske øen for at se om det var her jeg skule bo. Min nysgerrighed var stor, og spændt af forventning rejste jeg mig i bilen for at se så meget som muligt, da jeg kørte over Langelandsbroen. Jeg fortsatte ned mod Kædeby i sydvest, det var sen aften og det hvide lyse glitrede skarpt i havet, det var som fiskeskel der dansede i overfladen.  

Da jeg ankom i det lette tusmørke, kiggede jeg i stilhed, ud over markerne. Vinden stod stille, og lærkerne trillende over de pastorale marker.

Jeg nød et par popler, der tegnede skarpe silhuetter højt op i det hvide lyse. Jeg så hvordan himlen kyssede havet, og med dette blændende i mine øjne, besluttede jeg, at det var her, jeg ville bo.

Min længsel havde i lang tid været at leve i det smukkeste af lys. Måske skulle jeg også tilføje, at Langeland godt nok kan være dækket af skyer fra november, men det er også et lysdrama.