Natur

Ferie med børn

Hvad skal vi lave?

Naturen er den største legeplads
I naturen findes der mange planter og blomster, der dufter godt. Prøv at samle nogle og tørre dem til duftposer. For at kunne tørre dem, skal du fjerne de blade, der sidder på stilkene og lægge blomsternes hoveder tæt sammen i en halvkugle. Bind stilkene sammen med sejlgarn - og hæng buketter med hovedet nedad et mørkt og luftigt sted.
Se hvad der sker, hvis du lægger en blå blomst, f.eks. en viol eller en klokkeblomst på en myretue, blomsten skifter pludselig farve, når arbejdermyrerne forsvarer tuen ved at sprøjte myresyre på den. Men pas på du ikke ødelægger tuen, den har taget myrerne mange timer at bygge. Ved stranden kan du finde mange ting, som man kan lave sjove ting af. Prøv at samle muslingeskaller, dem kan du binde snore på og hænge op som et fint vindspil. Når den hænger og bevæger sig i blæsten, kan du høre ”lyden af stranden”.

Rasmus Klumps Skib 
I Bagenkop havn kan du hoppe ombord på MARY – Rasmus Klumps ”skiv”. Her kan du som Rasmus Klump og hans venner udforske livet i vandet. Du kan fange krabber til den store guldmedalje og se hvis krabbe, der først går planken ud.  Husk et fiskenet og en spand.

Det er for sjovt
Uanset om man allerede kan spille fodbold eller ej, er fodboldgolf sjovt og man kan konkurrere mod både mor, far, søskende eller bedsteforældre. Det samme gælder for discgolf, hvor man ”spiller” med en frisbee i stedet for en fodbold. Hvad med at køre på Segway på en 17.000 m2 stor bane eller besøge et landbrug og se hvordan de små kalve bor. Sidste søndag i august er der Øhavets Dag på Ristinge havn, hvor man kan se, hvad en fisk indeholder, bage pandekager, køre i æselkaret m.m.

Kys frøen 
På herregården Skovsgaard og på Øhavets Smakke- og Naturcenter ligger et ”Kys Frøen” aktivitetscenter, hvor hele familien kan få en masse sjove og anderledes opdagelser i naturen.  På Skovsgaard kan du for eksempel prøve, at lave vilde frikadeller af ukrudt, tage på GPS sightseeing i Danmarks fortid, gå på opdagelse i vandhullet eller optage fuglenes stemmer. 

Børnedage på Fortet
Har du prøvet at køre med en militærlastbil? På Langelandsfortet er der hver sommer børnedage. Her kan man få love til at køre med på ladet af en militærlastbil, udfordre dig selv på forhindringsbanen m.m.