Gå til indhold
©  Foto:

Skovsgaard Gods åbner sæson 2023

Skovsgaard byder velkommen til en sæson med masser af nye tiltag: nye aktiviteter til børnefamilier, udstilling af naturfotograf Jan Nielsen og Skovsgaards café er åben og byder på lækkerier.

Velkommen den 1. april til en ny sæson

Skovsgaard byder velkommen til en sæson med masser af nye tiltag: Skovsgaard Naturformidling er klar med helt nye aktiviteter til børnefamilier, i hovedbygningen udstiller naturfotograf Jan Nielsen sine fantastiske billeder, og Skovsgaards café er åben og byder på lækkerier.
Dertil byder Skovsgaards vildgræsning på et væld af vandreture ud i vores smukke natur.

Program:

Kl. 12.00   Skovsgaard åbner

Kl. 12.30   Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Gjerding byder velkommen til det nye vilde Skovsgaard

Kl. 12.45   Det er muligt at udforske de nye udstillinger eller gå på jagt efter de 99 arter

kl. 16.00   Fernisering: Jan Nielsen udstilling i hovedbygningen åbner. Maria Gjerding byder velkommen og introducerer Jan Nielsen, der vil fortælle om udstillingen. Der vil være et glas bobler samt live blues-musik med Peter Pelle. Der er gratis adgang til ferniseringen af udstillingen i hovedbygningen fra kl. 15.30.

 

Naturdestination Skovsgaard

Naturdestination Skovsgaard er fyldt med spændende og vilde naturoplevelser for børnefamilier og naturinteresserede.

Oplev kvæg og vildheste, der lever vildt i naturen. Tag børnene med på den vilde jagt i naturen og find spændende arter, I ikke har set før. Udforsk krattene og vandhullerne. Gæt en lort og find liv i døde træer. Lav mad over bål med råvarer fra naturen.

På Skovsgaard kan du og dine børn sammen lære om den vilde natur på en anderledes sjov, inspirerende og hyggelig måde. Vi glæder os til at byde dig velkommen!

99 arter, du skal se, før du bliver voksen

For at booste børns naturdannelse har vi nøje udvalgt 99 arter, som alle børn skal have set, før de bliver voksne. Kender man de 99 arter, har man et stærkt grundlag for at forstå den danske natur og dens rige mangfoldighed.

På Skovsgaard kan du finde de fleste af de 99 arter. Tag på vores vilde jagt efter de 99 arter og se, hvor mange I kan finde – vi hjælper med gode råd, fif og fangstredskaber. For hver 10 nye arter I finder, optjener I klistermærke til jeres samlehæfte.

Læs mere om oplevelserne på Skovsgaard Gods

Historien om Skovsgaard

De første bygninger til Skovsgaard Gods blev opført i slutningen af 1300-tallet. Væbneren Peder Modeskal er dateret som første officielle ejer i 1457. Adelsslægten Modeskal førte godset og herregården videre gennem intet mindre end ni generationer.

I 1760 bortaktioneres godset til tre langelandske brødre ved navn Mikkelsen, hvis slægt drev godset frem til 1979.

I dag kan dele af den gamle renæssancegård fra 1600-tallet stadig ses i havehuset, men godsets oprindelige hovedbygning blev nedrevet i 1887 og en stor del af de øvrige bygninger gik tabt i 1854 under en stor brand.

Den nuværende hovedbygning er opført i nyrenæssancestil i 1889 med hele 21 rum til herskabet. Hovedbygningen er ligesom mange af de øvrige bygninger åben for besøgende.

Frk. Ellen Fuglede – Skovsgaards sidste ejer
Frk. Fuglede er født i København i 1902, men flyttede efter forældrenes skilsmisse med sin mor tilbage til Skovsgaard. Formentlig på grund af moderens mistro til mænd, giftede Ellen sig aldrig.
For den ugifte Frk. Fuglede var naturen omkring godset hendes kæreste eje. Derfor testamenterede hun Skovsgaard og godsets 389 HA til Danmarks Naturfredningsforening for at sikre, at godset og naturen efter hendes død ikke blev udnyttet eller bebygget.

Danmarks Naturfredningsforening overdrog godset til Danmarks Naturfond.

Del dine langelandske øjeblikke: