©  Foto:

Langelands vikinger

Oplev vikingernes verden på Langelands Museum og dyk ned i fortidens hemmeligheder.

Opdag Vikingernes Hemmeligheder på Langelands Museum

På Langelands Museum kan du udforske vikingernes fascinerende verden gennem unikke gravfund fra øen. Museet præsenterer to imponerende ryttergrave, tæt knyttet til kongemagten, som giver et indblik i krigeraristokratiets rolle i Sydskandinavien.

Udstillinger og Gravfund

Museet udstiller omhyggeligt udvalgte genstande fra vikingernes gravpladser. Disse fund hjælper med at forstå de døde vikingers status i livet og bringer os tættere på de enkelte langelændere i vikingetiden.

Rejs Tilbage i Tiden

Tag med på en rejse gennem vikingernes gravsteder, hvor hvert eneste fund afslører nye aspekter af fortiden. Oplev en dybere forståelse af vikingernes kultur og historie, og hvordan de levede deres liv på Langeland.

Udstillingen er skab af Lanbgelands Museum med tak til Ny Carlsberg Glyptotek og Standex.

Langelands Museum

Langelands Museum er stiftet og opbygget af købmand Jens Winther, der blev født i Rudkøbing i 1863.

Samlingerne i Langelands Museum omfatter fund og genstande fra oldtiden op til nyere tid. Alle genstandene stammer fra museets arbejdsområde, der er Langeland og Strynø.

Vores fine og omfattende oldsagssamling fylder halvdelen af pladsen i udstillingen, fordi Langelandsområdet er usædvanlig rigt på oldtidsfund. Af genstande fra nyere tid er vi især stolte af fundene fra renæssancefiskerlejet Sandhagen, vores små, men gode samlinger af sølv, fajance og glas samt smukke 1700-tals møbler, fint dekoreret med indlagt træ. 

Langelands museum

 

Bøger og souvenirs

Museet udgiver mange bøger med resultater, undersøgelser og forskning, bl. a. om arkæologi, søfartshistorie og haver.
Museet på Jens Winthers vej har en lille museums butik hvor du kan købe museets udgivelser samt et udvalg af forskellige souvenirs. 

Flere afdelinger

Langelands Museum er hovedmuseum for en lang række afdelinger rundt på øerne herunder Koldkrigsmuseum, Langelandsfortet, Besøgscenter Langeland og Tobaksladen.