Langeland

Jens Winther - Langelands store arkæolog

Ny Særudstilling om Jens Winthers liv og arbejde. Jens Winther var arkæolog og grundlagde Langelands museum.

Langelands Museums nye særudstilling handler om bysbarnet Jens Winther, hans arbejde og hans samtid.

Langelands Museum er stiftet og opbygget af købmand Jens Winther, der blev født i Rudkøbing i 1863. På særudstillingen kan man få et indblik i 
arkæologi i starten af 1900-tallet og samtidigt lære Jens Winther at kende. 

 

Chatol gemmer på en livshistorie

Før sin død i 1955 skrev Jens Winther sine kortfattede erindringer og testamenterede et chatol til museet. Et møbel, hvor skufferne var fulde af breve, udklip, festsange, billeder og forskellige andre ting fra hans liv.

Chatollet er udstillingens midtpunkt og vi har inden udstillingen været igennem materialet og suppleret med at læse gamle aviser, granske breve i andre arkiver, set sort/hvide smalfilm og lyttet til kassettebånd, alt sammen for at give et fyldestgørende indblik i Winthers liv.

 

 

Andre aktuelle udstillinger: 

Vikinger i krig - Særudstilling beskriver baggrunden for de mange kamphandlinger i dansk vikingetid, og fremviser de mange våbentyper der var i brug, både som fund og som rekonstruktioner.

Samling - Samlingerne i Langelands Museum omfatter fund og genstande fra oldtiden op til nyere tid. Alle genstandene stammer fra museets arbejdsområde, der er Langeland og Strynø.

 

Bøger og souvenirs

Museet udgiver mange bøger med resultater, undersøgelser og forskning, bl. a. om arkæologi, søfartshistorie og haver.
Museet på Jens Winthers vej har en lille museums butik hvor du kan købe museets udgivelser samt et udvalg af forskellige souvenirs. 

Flere afdelinger
Langelands Museum er hovedmuseum for en lang række afdelinger rundt på øerne herunder Koldkrigsmuseum Langelandsfortet og Tobaksladen