Gå til indhold
©  Foto:

Finn Winge Nielsen - Billedkunstner

Finn Winge Nielsens værker skriver sig på bevidst og raffineret vis ind i en lang kunsthistorisk tradition

For-billeder

Tegner og maler Finn Winge Nielsen inspireres af ’for-billeder’ fra kunsthistorien. Hans portefølje er præget af, at han gentagende gange søger tilbage til nogle få motiver, som han udsætter for en vedholdende søgen i en lang række af modificeringer: ’Madonna med barnet’, ’Smertensmanden’, ’Ikaros’, ’Marat’. Fælles for motiverne er deres tilhørsforhold i religiøse og politiske mytologier. Finn Winge Nielsen afsøger dog figurernes betydning i et sønderrevet univers.

Den famøse blækklat

”Ofte bruger han tuschpen, og hvad der kan være mediets utilsigtede sidegevinst – den famøse blækkat – har Winge Nielsen gjort til sin ven: ”Tilfældet gi’r indfaldet chancen”, siger han, og som en rorschach-test benytter han tilfældigheden til at orkestrere, hvad der ligger ham på sinde. Han karakteriserer selv sin fremgangsmåde som ”en dirigent, der arbejder med sit partitur og frigør sine følelser gennem orkestret. En dirigent på de historiske billeder – mit partitur – Mit billede er orkestret.” – Elisabeth Frank-Rasmussen

Biografi

Finn Winge Nielsen er født i Odense i 1935. Han er uddannet på Albert Elmstedts Tegneskole 1953-55, Kunstakademiet i København - malerskolen ved Niels Lergaard 1962 og grafisk skole ved Holger J. Jensen 1963.

Del dine langelandske øjeblikke: