Besøg "Fakkebjergbunkeren" med fænomenal udsigt

På toppen af det 37 meter høje Fakkebjerg ved Bagenkop, ligger Fakkebjergbunkeren der normalt er lukket for offentligheden.

I anledning af "Lys i mørket" lørdag den 6. november, åbner Langelands Museum bunkeren og inviterer indenfor til historiefortælling og rundvisning.

Et levn fra den kolde krig
Bunkeren blev opstillet fra 1953 til 1955 og var en del af et militært kystanlæg under den kolde krig. Radaren blev betjent fra en bunker, som er gravet ind i "bjerget".

Fakke(L)bjerg
På samme måde som man i Jylland har bavnehøje, blev Fakkebjerg brugt til at antænde bål på ved særlige begivenheder hvor man skulle sende et budskab rundt i landskabet.
I anledning af "Lys i mørket" vil en række fakler igen oplyse bjerget.

Fakkebjerg - med fantastisk udsigt
Fra toppen af Fakkebjerg er en fantastisk udsigt til nattehimlen over Sydlangeland. I klart vejr kan ma se Nakskov, Marstal, Sønderborg og sågar de nordligste tyske byer lyse op i det fjerne.

Historieoplæg og rundvisning ved Peter Ditlev Freisleben, forvalter, Langelands Museum
Lørdag d. 6/11 klokken 17:00, 18:00, 19:00, 20:00 og 21:00.
Rundvisningen varer ca. 20 minutter.

OBS! Hatbakken Fakkebjerg er forholdsvis stejl og ikke egnet for gangbesværede.
Der er begrænset plads i bunkeren, så holder der mange biler på parkeringspladsen anbefaler vi at I kører videre og forsøger at besøge Fakkebjerg senere på aftenen.
En gåtur til toppen af bjerget uden at besøge bunkeren, er bestemt også en tur værd.


Lys i mørket
Arrangementet er en del af "Lys i mørket" der afholdes på Langeland og Strynø fredag d. 5 november og lørdag d. 6. november 2021.
Se hele programmet på langeland.dk/lys