Dykker under vandet

NYHED: Nu kommer UV-jægerne og SHORES Langeland er med

20.8.2021
Foto: Kristoffer Juel Poulsen

Verdenseliten i Undervandsjagt kommer til Langeland og skal dyste om Europa og Afrikamesterskaberne for både mænd og kvinder. Det er første gang nogensinde at kvinder deltager i denne turnering. 104 deltagende atleter fra 19 nationer er tilmeldt konkurrencen og SHORES Langeland er med.

Rigtig mange har fået øjnene op for at Langeland kan noget helt særligt når det kommer til den 142 km lange kyststrækning og især undervandsjagt, som i daglig tale også bliver kaldet UV-jagt, bliver fremhævet som værende noget helt specielt på Langeland. William Siefert som er formand for Dansk UV-Jagt forbund har også svært ved at skjule sin begejstring for de Langelandske kyst-og vandforhold.

Sydlangeland er iblandt Nordeuropas absolut bedste fiskevande og vi ser meget frem til at have verdenseliten til at fiske i dem”. William Siefert som, formand for Dansk UV-Jagt forbund.

SHORES Langelands er et projekt som understøtter de mange forskellige vandaktiviteter der kan dyrkes på Langelands kystog her har UV-jagt et helt særligt potentiale. Så derforglæderprojektlederen for SHORES Langeland, Thomas Røddik Konradsen, sig ekstra meget til at byde de mange deltagere velkommen.

”At et event som dette har valgt Langeland, gør mig ekstra stolt og jegglæder mig til a tlade deltagerne se vores flotte kyststrækning og nyde muligheden for undervandsjagt i verdensklasse.”

Undervandsbillede

Foto:Diving Denmark

Det er faktisk ikke første gang at Langeland danner rammen for et UV-jagt mesterskab. I 2018 blev der afholdt et meget vellykket Danmarksmesterskab i UV-jagt på Langelandog flere UV-jagt hotspots er udpeget i SHORES Langeland regi. Så ankomsten af Europa-og Afrika mesterskaberne d. 7.september 2019 til Langeland,kommer ikke helt ud afdet blå, udtaler Thomas Røddik Konradsen.

De gode forhold på Langeland skyldes blandt andet at her ermange stenrev, tang og store muslingebanker. Det gør det til et fantastisk sted at fange skrubber og torsk. Der er også mulighed for at finde store slethvarrer og pighvarrer. Her er også multer, havørreder og en sjælden gang laks! Danmarksrekorden i pighvar (med harpun) er fanget på Langeland, 6.25 kg.

I Farvandet rundt om Langeland er der ofte en del strøm, hvilket er med til at give gode forhold for fiskene. Det betyder dog,at man skal være opmærksom og hvis man er novice udi UV-jagt, men gerne vil prøve kræfter med det, kan hotspot nr. 2, Klæsø, anbefales. Se hotspot kortet på www.shores-langeland.com

Når verdenseliten kommer til Langeland og jager, kan de bedste af udøvernekomme ned på 30 meters dybde og der går historier om, at der til andre stævner er blevet fanget fisk,som man lokalt ikke vidste fandtes i farvandet.

Hvis man vil læse mere om Euro-African Spearfishing Championship 2019. kan det gøres på www.spearo.dk

 

Start kl. 09.00, lørdag d. 7. september

Afslutter kl. 14.00

Der er indvejning på Frederiksøen i Svendborg

Mændene -Lille Lytteposten og Bukkemosen

Kvinder -Gulstav